Autokamera Transcend DrivePro 100 prišla s vlastnou batériou

0
1752

DrivePro 100 TranscendNedávno sme mali možnosť otestovať autokameru DrivePro 200. Novinka v podobe modelu DrivePro 100 na prvý pohľad vyzerá ako osekaná verzia. Z časti to je pravda, no niektoré novinky a vylepšenia oproti vyššiemu radu obsahuje aj tento kúsok. Tým hlavným ťahákom je vlastná batéria, ktorá udrží energiu aj v prípade, že máte zásuvku v aute obsadenú niečím iným, alebo chcete ponechať kameru nahrávať aj počas neprítomnosti v aute. To je vylepšením oproti recenzovanému modelu.

Transcend DrivePro 100 je v mnohom lepší
Oproti číslu 200 má kratšie zorné pole v uhle 130°. Stále však môžeme hovoriť o výbornom kúsku, ktorý vás nakoniec presvedčí, že je ešte lepší než DrivePro 200. Nižšie číslo v tomto prípade nemusí nevyhnutne znamenať aj slabší výrobok.

G senzore, ktorý zaisťuje zaznamenanie kolíznych situácií. Nechýba možnosť nastavenia jeho stavu pohotovosti. V prípade jeho aktivácie dochádza k chránenému zápisu. Využijú to šoféri, ktorí museli stočiť volant pre nepredvídané udalosti a záznam je v tej chvíli chránený proti opätovnému cyklickému prepísaniu na pamäťovej karte. Pri vyššej citlivosti sa aktivuje už pri prudkom brzdení. Záznam je vyhotovovaný v kvalite Full HD s 30fps s možnosťou vypnutia, alebo zapnutia zvuku a záznamom času na videu.

Batéria je nespornou výhodou
Ďalším vylepšovákom oproti recenzovanému modelu je možnosť fotografovania snímkov. Dovolí to hlavne vnútorná batéria, takže kameru je možné vybrať z auta a pokračovať 30 sekúnd po odpojení napájania, alebo po znovu zapnutí naďalej po dobu až 30 minút nahrávať dej aj mimo auta, prípadne vyhotovovať počas nakrúcania fotografie.

Aj pri tomto modeli výrobca priamo v balení prikladá 16 GB MicroSD kartu rýchlostnej triedy 10 CLASS, kábel pre pripojenie nabíjania do auta. Prvé informácie tento údaj neobsahovali, no osobne verím, že podľa vzoru iných kamier od Transcend pôjde taktiež o 2 metre dĺžku kábla pre inštaláciu na strane spolujazdca, čím si zaistíte minimálne šance kritiky zo strany polície za „zavadzanie v zornom poli vodiča“.