ASUS ukázal na výstave IFA 2016 novinky pre hráčov

0
3349

ASUS ukázal na výstave IFA 2016 novinky pre hráčov: Bratislava/ Berlín 12. septembra 2016. ASUS predstavil na veľtrhu IFA 2016 v Berlíne novinky pre hráčov. Prezentoval all-in-one PC Vivo AiO V221, externú dokovaciu stanicu pre grafickú kartu ROG XG Station 2, ale aj notebook ROG G701VI, ktorý je zameraný na hranie vo virtuálnej realite. Medzi ďalšie novinky patrí výkonný herný desktop ASUS G11 a tenký herný laptop ROG Strix GL702VM.

Vivo AiO V221

ASUS Vivo AiO V221 je najtenší (47,5 mm) „all-in-one“ PC radu Vivo AiO. Zariadenie kladie dôraz na kvalitný zvuk a atraktívny dizajn. Jeho výkonný zvukový systém ASUS SonicMaster Premium má veľké čelné stereo reproduktory, ktoré sú vylepšené modernou smart-amplifier technológiou a majú dvojnásobnú hlasitosť zvuku v porovnaní s bežným zosilňovačom. Okrem vysokého výpočtového výkonu ponúkne Vivo AiO aj bohatú konektivitu, vrátane 4 USB 3.0 portov a HDMI portu. Počítač skrášli akýkoľvek interiér a jeho čisté hrany dopĺňa štíhly a pevný stojan.

ASUS Vivo AiO V221
ASUS Vivo AiO V221

ROG XG Station 2

ASUS umožňuje herným notebookom využívať desktopové grafické karty už od roku 2007, keď bola predstavená externá dokovacia stanica ROG XG Station. Druhá generácia sa nazýva ROG XG Station 2 a je kompatibilná s notebookmi s rozhraním Thunderbolt 3. Tie môžu vďaka dokovacej stanici zvýšiť svoj grafický výkon až desaťnásobne. Interný 600 W zdroj 80PLUS Gold podporuje najnovšie grafické karty NVIDIA GeForce GTX a AMD Radeon. Dok ROG XG Station 2 ľahko odpojíte aj pripojíte, a to aj bez toho, aby ste museli reštartovať notebook. Obsahuje 4 USB porty 3.0 a gigabitový LAN konektor pre lepšiu konektivitu. Osvetlenie Aura RGB je možné synchronizovať s kompatibilnými grafickými kartami radu ROG Strix, takže hráči si môžu prispôsobiť svetelné efekty.

ROG XG Station 2
ROG XG Station 2

ROG G701VI

ROG G701VI je štýlový herný notebook, ktorý je určený pre hranie hier vo virtuálnej realite a ponúka dlhú výdrž batérie. Vo výbave má procesor Intel Core i7 s možnosťou pretaktovania a výkonnú grafickú kartu NVIDIA GeForce GTX 1080. S profilom tenkým iba 1,3 palcov je najtenším herným notebookom na svete, ktorý obsahuje výkonnú grafickú kartu GeForce GTX 1080. Zároveň ide o prvý laptop na svete s rýchlym 120 Hz displejom, podporujúcim technológiu NVIDIA G-SYNC.

ROG Strix GL702VM

Notebook ROG Strix GL702VM obsahuje grafickú kartu GeForce GTX 1060, displej so širokými pozorovacími uhlami a podporuje technológiu NVIDIA G-SYNC pre synchronizáciu grafickej karty s monitorom notebooku. Počítač je vybavený termálnym modulom HyperCool s tromi ventilátormi, ktorý zabezpečuje bezproblémové chladenie počas herných maratónov. Okrem toho disponuje špeciálne navrhnutou anti-ghosting klávesnicou pre čo najpresnejšie používanie klávesových skratiek v hrách.

ASUS G11

Herný počítač ASUS G11 poháňa procesor Intel Core 6. generácie. Vo výbave môže mať aj grafickú kartu až do NVIDIA GeForce GTX 1080 a DDR4 SDRAM pamäť pre hranie v rozlíšení WQHD. Disponuje M.2 PCI Express Gen 3×4 SSD diskom a portom USB 3.1. Súčasťou počítača je softvérový nástroj ASUS Aegis II s GameAlive, vďaka ktorému môžu používatelia nahrávať a zdieľať svoje herné videá na sociálnych sieťach.

Zdroj: Tlačová správa ASUS

Prečítajte si tiež:

Desať aktualít zo sveta techniky, ktoré vás šokujú

Našli nové miesto pre popol ľudí: Nie bližšie ako na Mesiaci