Slovensko vyhralo nad Francúzskom 5:4, máme miestenku do Soči

0
1187

Slovensko dnes vyhralo v naozaj tesnom a napätom súboji proti Francúzsku veľmi tesne 5:4 a vyzeralo to všelijak. Azda všetci hokejoví fanúšikovia rátali posledné sekundy zápasu, ktorý pre nás pri tesnom boji už znamenal výhru. Ešte posledných 5 sekúnd bola krásna šanca do prázdnej bránky protivníka trafiť puk a zvýšiť na 6:4, no i tak sme nakoniec zvíťazili 5:4 napriek tomu, že podľa niektorých médií boli viac favorizovaní Francúzi. Sme teda vo štvrťfinále… ale len tak tak.
V sobotu sa nám podarilo vyhrať nad Bieloruskom, v nedeľu nad Švajčiarskom a momentálne dnes nad Francúzskom. Touto výhrou sme si zároveň zaistili miesto na zimnej olympiáde v Soči. Nás opäť teší, že Slovensko sa objaví vo svetových médiách opäť v rámci úspechu a nie pre škandály, alebo nehody. Ako vlastne vyzerali dnešné góly?

1. tretina
V štvrtej minúte Francúzi inkasovali gól od Bartoviča. V ôsmej minúte to bol Radivojevič. Hneď na to však Francúz Treille zmenil stav na 2:1. V osemnástej minúte vyrovnal Da Costa na 2:2

2. tretina
36 minúta priniesla Handzušovi šancu v presilovke, kde trafil a zmenil stav na 3:2. Francúz Fleury vyrovnal na 3:3 v štyridsiatej minúte. V 41. minúte opäť Radivojevič zmenil skóre na 4:3. Roussel na strane protivníka vyrovnáva opäť na 4:4.

3. tretina

52. minúta a Radivojevič opäť strieľa a mení stav na 5:4. Pokusy Francúzov ešte boli, avšak vydržali sme.