IIHF 2011 majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji Slovensko čoskoro

0
1523

O niekoľko mesiacov čaká Slovensko nevídaná veľká udalosť. Stane sa stredobodom pozornosti svetových médií, zameriame na seba pozornosť celé sveta a aj hokejovej scény. 75. majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji budú na Slovensku presne o 106 dní. Najlepšie hokejové mužstvá sveta sa stretnú v jedinej krajine, presnejšie v dvoch mestách Bratislave a Košiciach. Od 29. apríla 2011 do 15 mája 2011 sa celkovo odohrá 56 zápasov. Všetok veľký hokejový hurhaj, ktorý sa vtedy bude konať bude u nás. V hlavnom meste a v metropole východu. Kým pred časom zazneli informácie o tom, že sa celý turnaj môže odohrať v Košiciach pre pomalú výstavbu bratislavského štadióna, mnohí veria a zatiaľ oficiálne informácie hovoria o tom, že zimný štadión bude hotový v dohodnutom čase.

Zimný štadión v Bratislave postupoval vo výstavbe rýchlym tempom. Pred časom po dokončení vonkajších fasád sa stala nehoda, kedy žeriav so svojim ramenom prevážením prerazil vonkajšiu plechovú stenu. Diera tam zostáva už niekoľko mesiacov. Zrejme sú stavitelia naplno zažratý do prác vo vnútri a tejto malej nedokonalosti sa budú venovať neskôr. S výstavbou štadióna sa realizuje aj výstavba hotela. V Bratislave príchodom hokejových mužstiev bude nepochybne bude zvýšený dopyt po ubytovaní. Nie len hokejové mužstvá a médiá, novinári, ale aj fanúšikovia, rodiny hokejistov, maséri, lekári. To všetko bude potrebné ubytovať. Rovnako tak v Košiciach. Vládne špeciály krajín si doletia do Košíc, alebo do Bratislavy.. Medzi mestami bude musieť fungovať dobrá letecká doprava, niečo lepšie ako naše hlučné vrtuľové DanubiaWings stroje. Zrejme sa posilnia aj vlakové spoje. Kým košická Steel Arena nepotrebuje výrazné zmeny a spĺňa štandardy IIHF, bratislavská by mala stihnúť všetko dokončiť včas, inak nás čaká hanba svetového formátu, ktorá je tak typická pre Slovensko. Ak chýbajú nejaké peniaze vo výstavbe, je v podstate veľká hlúposť našej krajiny, ak výstavbe nepomôže. Reklama Slovenska – našej krajiny, zeme, turizmu, aká vznikne zahájením a úspešným zvládnutím šampionátu, prinesie oveľa viac ako bude stáť akákoľvek štátna pomoc štadiónu. Nie že by som bol náramný fanúšik hokeja, ale skôr Slovenska a jeho pozícií vo svete. Všetci budú poznať Slovakiu a dúfajme, že si mnohí vo svete pozrú kde Slovensko leží. Zistia, že to nie je Slovinsko, neleží pri Rusku a už vôbec nie je súčasťou Juhoslávie. Z vlastnej skúsenosti viem, že v USA nevedia, že vôbec Slovensko existuje. Na Bahamách čierne domorodkyne s stánkoch však napríklad veľmi dobre vedia, že Slovensko vzniklo rozdelením Československa. Známky celého sveta obohatia svet filatelistiky. Vzniknú známky s ich športovcami nesúce logo majstrovstiev. Čo viac si môžu želať mediálne agentúry, cestovný ruch ale aj trh realít na Slovensku než reklamu vo svetovom meradle?
Držíme palce našim, nech všetko zvládnu v poriadku. Držíme palce našim hokejistom, nech sa im podarí zabodovať vo vlastnej domovine. Ceny lístkov na majstrovstvá sa majú pohybovať od 188 eur za finále a pre základnú skupinu od 40 eur

Stránky o IIHF 2011
Informácie aj o nadchádzajúcom šampionáte budete môcť nájsť na adrese neoficiálnych stránok www.hokej.biz – kde rovnako uvítajú nadšencov, čo by radi písali o hokeji, nie len o tom, ktorý sa bude konať na Slovensku už o pár mesiacov.