Bob a Bobek z večerníčka maskotmi MS v hokeji 2015 v Prahe a Ostrave

0
2485

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji, ktoré sa v roku 2015 konajú v Českej republike, odhalili svojho maskota. Pôjde rovno o dvoch maskotov, dôverne známych pre azda všetky generácie súčasných dospelých a mladých ľudí. Slávna animovaná česká dvojica Bob a Bobek tak dostanú nový prívlastok. Nebudú len detskými hrdinami a cestovateľmi, ale aj maskotmi jedného z najprestížnejších športových podujatí a vrcholovej súťaže svetového ľadového hokeja. Na Facebooku sa rozhorela diskusia, ktorá skôr výber maskotov kritizuje. Z pohľadu zahraničného fanúšika hokeja, ktorý postavičky nepozná, ide o jednoduché a vtipné postavy, ktoré nebude mať problém nakresliť asi nikto. Majstrovstvá sveta v hokeji 2015 sa konajú od 1. mája do 17. mája v hokejových halách v Prahe a Ostrave. Do šampionátu zostáva 233 dní.

Bob Bobek MS 2015 Praha Ostrava

Celkom 91 dielov dvoch zajacov v kúzelníckom klobúku vznikalo od roku 1978. Autorom oboch postavičiek bol po celý čas Vladimír Jiránek sám a oboch nadaboval v animovanom seriáli Josef Dvořák (Kuřátko, seriál Návštevníci). Seriál vysielaný ako Večerníček sa najskôr volal Bob a Bobek – králíci z klobouku a od štvrtej série niesol názov Bob a Bobek na cestách. Pôvodne vznikali v Českej televízií, neskôr v Ateliéroch Bonton Zlín.

MS v hokeji na Slovensku možno opäť v roku 2019
Nedávno medializované informácie, že Slovenský zväz ľadového hokeja požiadal o organizovanie MS v ľadovom hokeji na Slovensku opäť v roku 2019, vyznievajú potešujúco. Majstrovstvá na Slovensku totiž patrili medzi tie najlepšie organizované za posledné roky, čomu mnoho Slovákov pred ich konaním veľmi neverilo. Nakoniec však aj zahraniční turisti si pochvaľovali celú atmosféru, mesto Bratislava a podľa viacerých zahraničných médií neboli Košice od Bratislavy veľmi vzdialené. Samozrejme, ak berieme do úvahy rýchle letecké spojenie, ktoré je vecou cestovania len pár desiatok minút. Z letiska sa predsa len k zimným štadiónom v Bratislave a v Košiciach dá dostať aj bez väčších komplikácií lepšie než v obrovských mestách sveta.

zdroj: oficiálne stárnky šampionátu