17. júna je národný deň golfu, golfové ihriská budú otvorené verejnosti

0
1431

Na nedeľný víkendový deň sa teší niekoľko príležitostných, aj profesionálnych golfistov. Na ihriská sa totiž dostanú všetci, koho golf zaujíma a baví. Niekoľko slovenských ihrísk v spolupráci so slovenskou golfovou asociáciou má totiž v nedeľu 17. júna 2012 otvorené brány aj verejnosti, ktorá má záujem hrať. Inak jeden z najdrahších športov tak na svoje plochy priláka aj menej skúsených hráčov, alebo začiatočníkov, ktorí uvažujú nad golfom. Aj to bude prípad Juraja, ktorý zamieri na jedno zo známych slovenských golfových ihrísk na otestovanie, či ho šport chytí, alebo nie.

Viaceré ihriská v rámci Dňa otvorených dverí ponúkajú aj pestrý program a ukážky golfu. Každé golfové ihrisko má však svoje podmienky, preto si nezabudnite pozrieť, ktoré ihrisko máte vo svojom okolí a ako to má so vstupom. Nižšie ponúkame prehľad niekoľkých ihrísk a ich nutnosť, alebo informácie o vstupe.

Black Stork vo Veľkej Lomnici, Vysoké Tatry
Ihrisko vyžaduje registráciu vopred. Najlepšie telefonicky, alebo emailom, samozrejme pokiaľ chcete hrať. Ihrisko tiež zaregistrovaným ponúka zapožičanie loptičiek aj palíc bezplatne a odpaľovať sa bude pod dohľadom skúsených trénerov. Takže sa určite oplatí ihrisko navštíviť, ak niekto túži po základoch golfu.
Rezervácie a informácie na: http://www.golftatry.sk/

Green Resort, Hrubá Borša, Senec
Aj Senec neďaleko Bratislavy priláka amatérskych aj profesionálnych golfistov na green. Ihrisko zabezpečí priblíženie golfovej hry záujemcom, zapožičanie palíc bezplatne rovnako ako bude zabezpečený aj vstup bezplatne. Podrobné informácie však určite hľadajte priamo na stránkach golfového ihriska na: http://www.golfborsa.sk/

Golf Club Elán Bratislava, Čierna Voda
Nesmieme zabudnúť ani na ihrisko na Čiernej Vode, ktoré sa verejnosti otvorí od 11:00 do 14:00 hodiny. Taktiež budú pripravené lekcie golfu pre záujemcov.
Informácie aj na stránkach: http://www.gcelan.sk/

Golfový resort Bratislava: Bernolákovo a Malacky
Aj Bernolákovo a Malacky sa zapájajú do akcie Golfový deň a tak budú verejnosti dostupní od 11:00 do 15:00 hodiny. V tomto čase tiež bude pre hrajúcich profesionálov obmedzená hra len na časť hracích plôch, aby mali aj ostatní záujemcovia o golf dostatok priestoru.
Informácie aj na: http://www.golf.sk/

Spa-Golf Klub Piešťany
Piešťany a ihrisko na Kúpeľnom ostrove sprístupní svoje tréningové plochy bez poplatku aj verejnosti. Rovnako tak sa budú môcť návštevníci oboznámiť s údermi, technikami a podobne. Program sa koná od 13:00 do 16:00 hod.

Eagle Golf Club, Martin
Nezaostáva ani Eagle Club v Martine. Svoj program majú pripravený od 10:00 do 16:00. Okrem inštruktáže však ihrisko ponúka aj bezplatný koncert chorvátskej skupiny Škrlet. K tomu ponúkajú aj 50 percentnú zľavu na wellness a bowling v hoteli Impozant.

a viacero ďalších ihrísk…

Potom napríklad ihrisko Golf Park Rajec informácie o voľnom dni zverejnilo na svojich stránkach len v jednej vete. Preto nie je známe, do akej miery je vstup voľný a v akom rozsahu. Rajec nie je ďaleko od Terchovej, takže ak budete mať cestu práve okolo nej, prichystali tam Medzinárodné stretnutie zbojníkov. Tak si ho nenechajte ujsť. Počasie však bude v každom prípade priať, sľúbené máme vysoké teploty, ktoré snáď vydržia celý deň…