Pre české médiá boli Slováci len „hanba a ostuda“

0
1399

South Africa 2010 FIFATitulky našich susedov v ich online denníku Blesk.cz sa veľmi často niesli v duchu hanby a škandálov. Škandál denník klasicky videl aj tam, kde denník nebol a ani škandál byť nemal z čoho. Tak ako tlačený denník, tak aj ten online preháňal a zahrabal Slovákov a ich futbal do hlbokej zeme pekelnej. Samotný šéfredaktor Blesku Mužík si stavil 100 € na to, že Slovensko nevyhrá ani jeden zápas. A keď sa šéfovi niečo nepáči, treba ešte pritvrdiť a samozrejme s ním súhlasiť. Smutné a celkom úbohé však bolo, že mnohí iní držali Slovákom palce, len svetlé výnimky medzi redaktormi si neuvedomili, že Slováci na majstrovstvách sú, ale Češi nie. Na jednom nemenovanom pološportovom webe sme sa dokonca dočítali, že Češi sa nedostali na majstrovstvá pre veľkú náhodu a že ich Slováci podrazili.

Zaujímalo by nás, kto písal niečo také a ako je možné, že niekto vôbec niečo také vymyslel. Preto ak má ktokoľvek z návštevníkov nejaké informácie, ako Slováci podrazili Čechov, aby sa nedostali do JAR na majstrovstvá, prosím pošlite nám svoj názor na  zaujimavosti(zavináč)zaujimavosti.net.

Ako krásne sa o nás písalo si môžete všimnúť na obrázkoch, ktoré sme pre vás pripravili ešte pri hre proti Taliansku. Všetkým susedom, ktorí nám držali palce patrí poďakovanie za súdržnosť a nie nezmyselnú nenávisť. Raz ale poznamenal jeden človek, že Blesk je český denník, ktorý sa dozvie o prdnutí Karla Gotta na záchode, ale do titulky dajú, že sa „Božský Kája se pokakal ve své šatně a má žaludeční problémy“, alebo dokonca titulku „Kája nedoběh na záchod a potřebu vykonal na chodbě“. Len aby fascinovali a predali. To, že je text veľká sprostosť je už naozaj vedľajšie, ak sa to dobre predalo. koniec koncov, niečo podobné je aj u nás v našom červenom denníku.

Český BLESK: Slováci jsou jen ostuda, skandál, ostuda, skandál
Český BLESK: Slováci jsou jen ostuda, skandál, ostuda, skandál
Český BLESK: Slováci jsou jen ostuda, skandál, ostuda, skandál
Český BLESK: Slováci jsou jen ostuda, skandál, ostuda, skandál