MS v ľadovom hokeji do 20 rokov: Slovensko má bronz

0
2227

Canada Toronto Championship 2015Slovenský šport a vôbec slovenský ľadový hokej sa opäť raz zviditeľnil vo výbornom pozitívnom svetle na celosvetovej úrovni. V Canada Air Centre v Toronte sa konali v posledných dňoch na prelome rokov 2014 a 2015 majstrovstvá sveta v hokeji mladých do 20 rokov – World Junior Championship 2015. Slovenskí hokejisti na podujatí dokázali, že nejde len o náhodu, že máme úspešných starších hokejistov, ale že zrejme budeme naozaj hokejovou veľmocou. Aj mladí hokejisti totiž priniesli viacero prekvapení a radosti trénerovi Ernestovi Bokrošovi a v boji o tretie miesto proti Švédsku si triumfom 4:2 vybojovali bronzové medaily. Od úspechu z roku 1999 z Winnipegu Slovensko mladších nemalo veľké úspechy.

Denis Godla ako najlepší hráč vôbec
Ba čo viac, okrem bronzovej medajly sa najlepším hráčom celého podujatia stal Slovák, rodák z Kežmarku Denis Godla. Brankár chytal divoko a presne s vysokou úspešnosťou a aj preto si vyslúžil ocenenie, v ktorom v individuálnom hodnotení prekonal len Rusa a Kanaďana. Jeho výkon pritom ocenili aj kanadskí fanúšikovia v zápase, v ktorom proti Slovensku Kanada vyhrala v zápase pred dvoma dňami. Hoci zástupca toho tímu proti nim, predsa si za svoj výkon u nich vyslúžil poriadny potlesk. Tomu sa povie úcta k hráčovi bez rozdielu „tábora“.

Slovensko sa dostalo do skupiny A. Tam prehralo s USA, avšak vyhralo nad Fínskom a Nemeckom. Vo štvrťfinále porazili Čechov a v semifinále prehrali s Kanadou tvrdo 1:5. Veľmi zaujímavý výsledok, hoci nesledovaný národom ako veľký šampionát, no jeho hodnota je podobná. Viacero ocenených hráčov má miesto už teraz isté, keďže svetové tímy sledujú celý šampionát juniorov. Celkovým víťazom podujatia sa stala Kanada, ktorá proti Rusku zvíťazila stavom 5:4. O góly teda núdza nebola.

zdroj foto: www.worldjunior2015.com