MS v hokeji 2012: Na bratislavskom Námestí SNP sa stretla možno polovica národa

0
1370

V Bratislave vypuklo šialenstvo. Strieborní chlapci pristáli podľa plánu na bratislavskom letisku už pred niekoľkými hodinami. No čakala ich ešte náročná cesta na Námestie SNP v centre Bratislavy. Hoci ich tam fanúšikovia podľa plánu očakávali už pred 16 hodinou, chlapci majú meškanie. Okružná jazda po Bratislave ich skrátka zdržala a emócie fanúšikov, ich pokrik, trúbenie a pískanie tiež.

Ako to vyzerá do tejto chvíle na Námestí SNP?
Celé mesto je preľudnené. To čo nestihli celé zápasové večery, rôzne podujatia, koncerty, alebo dni, kedy niečo dávajú zadarmo, to dokázal deň, kedy môžeme vítať strieborných hokejistov. Na Námestí SNP je od rána pripravené pódium, kde zahral Polemic a nasledoval program zložený skôr z reklamy a prípravy fanúšikov. Množstvo ľudí, ktorí prišli podporiť a vidieť svojich obľúbených hokejistov možno prekonal očakávania. Z každej strany zneli dokonca rôzne nárečnia z azda celého Slovenska. Niekoľko krát sme si prešli tlačenicu, ktorá napríklad znemožňovala prejdenie okolo OC Dunaj smerom k pošte a OD Dráčik. Napriek tomu je stále dostatok miesta, z ktorého možno sledovať príchod hokejistov. Pre ich autobus je pripravené prenosné oplotenie, ktoré tvorí uzatvorenú cestu. Prítomná je polícia aj sanitka, pre každý prípad.

Vítanie na námestí SNP

Tlačenica ako sa patrí
Množstvo ľudí s fotoaparátmi a klasicky s cigaretami. Smrad, kam sa pohnete. Množstvo detí, dievčatá na pleciach frajerov, dietka v kočíkoch aj na rukách. Vedľa nich si pokojne pofajčieva párik gayov, ďalej zas manželský pár s dieťaťom aj cigaretou. Ale dobre, užili sme si smradu. Ak si odmyslí človek všetky tie cigarety, potom pivá, vuvuzely, trúbky a rapkáče, slovenských vlajok by sme sa napočítali možno na tisíce. Dievčatá pomaľované a slovenský erb na nich azda na sto spôsobov.

Vítanie na námestí SNP

Chlapci meškajú a ľudia čakajú
V čase písania tohto článku hokejisti stále nedorazili a my sme sa museli ponáhľať späť plniť si svoje pracovné povinnosti. Nepochybne však budete mať možnosť vidieť ich aspoň v televíznom prenose. Prítomná je STV, ktorá so svojimi kameramanmi pripraví prenos pre divákov doma u televíznych obrazoviek. Prítomných je aj viacero redaktorov, rovnako ako sme boli dočasne aj my. V každom jednom okne, dokonca aj v takom, ktoré sa otvorí možno raz za 5 rokov sa objavila nejaká hlava. Tety na pošte, na ministerstve, v OC Dunaj, ba dokonca aj na streche Poľského Inštitútu stáli fanúšikovia, aby to celé videli z najlepšieho možného výhľadu. Každý sa snažil chytiť si čo najlepší flek.

Vítanie na námestí SNP

Na stĺpoch, reklamných nosičoch, na smetných košoch, dokonca drzí podnapitý mladík stál aj na jednom diplomatickom aute, kým ho nevyhnal chlapík s odznakom. Asi každý čo stál priamo pred pódium sa čudoval, ako mohol niekto postaviť obrovskú reklamu cloniacu výhľad na pódium ostatným. Práve pred pódium totiž stálo niečo, čo bránilo možno až trom stovkám ľudí vidieť dianie pred nimi. Pokiaľ aj vy máte chuť vidieť nie len hokejistov, ale aj opice v ľudskej koži, ktoré sú povešané kde sa dá, a aj tam, kde sa nedá, zájdite ešte dnes na Námestie SNP. My sme hokejistov tak dlho čakať nemohli, no pri závere písania tohto článku sa celým mestom ozýval poriadny krik… tušíme, že hokejisti dorazili.
… a aby som nezabudol, práve sa pustil slabší dážď.

Vítanie na námestí SNP

Chlapci zatiaľ cestovali ulicami Bratislavy a fotografiu nám poslala Baška. Ďakujeme.
hokejisti v Bratislave

Viac fotografií nájdete na našom facebooku. – http://facebook.com/Zaujimavosti
Foto Zaujimavosti.net, všetky práva vyhradené.