Lance Armstrong je buď podvodník alebo obeť, no stále nie je na dne

0
1510

Americký cyklista Lance Armstrong, ktorý sa preslávil najmä ako hviezda v prestížnych pretekoch Tour de France, keď v nich zvíťazil celkom 7x, by mal byť vymazaný z rebríčkov a športových siení slávy. I tak sa dá preložiť tvrdenie vysokých cyklistických funkcionárov. Za dopingový škandál, na ktorý sa malo konečným verdiktom vo veci rozhodnúť až prekvapivo teraz, niekoľko rokov po konaní pretekov, na ktorých mal doping prebiehať. Medzinárodná cyklistická únia UCI mu odobrala všetkých 7 veľkých titulov z Tour de France a dostal doživotný zákaz činnosti – súťažnej cyklistiky.

Dôkazy až teraz
Všetky dôkazy, ktoré boli proti Armstrongovi boli ako zo zlého filmu. Desiatky ľudí z teamu a ďalší športovci mali dopovať, navzájom o tom všetci vedeli a navzájom sa kryli. Podľa výpovedí, ktoré sa objavili a do nejakej konečnej súdnej podoby dostali až v septembri tohto roku, sa skrátka dopovalo všade, kde to šlo. Vec, ktorá plodí ďalšie veľké množstvo otáznikov, rozdelila fanúšikov cyklistiky na dva tábory. Ten prvý je sklamaný zo samotného Lancea aj tímu U.S. Postal Service. Druhý tábor celkom neverí obvineniam a pokladá celý prípad za vykonštruovaný.

Rúca sa mu svet… alebo nie?
Manžel známej americkej speváčky Sheryl Crow ešte donedávna viedol svoju nadáciu Livestrong, no po tom, čo ho pre dopingový škandál na dobro opustili kľúčoví partneri, aj tí, ktorí boli zazmluvnení (zmluvy počítali s takýmto škandálom a tak rozuzlenie vzťahov mohlo byť okamžité a bez komplikácií…) sa mu pomaly rúca svet, povedali by sme. Napriek tomu, čo všetko sa sypalo a dnes aj sype na jeho hlavu, nepoložilo ho to a dokázal to aj svojou poslednou fotografiou zavesenou na sociálnej sieti Twitter. Fotografiu berie prvý spomínaný tábor ako nechutnú provokáciu, kým ten druhý tábor posilnila v presvedčení o jeho nevine. K fotografii pripojil popis, čo vlastne zachytáva. „Oddychujem doma v Austine.“. Nad ním neprehliadnuteľne visí 7 žltých zarámovaných dresov z Tour de France, presne tých z ktorých tituly mu boli pre doping odobraté. Že by provokácia?

Lance Armstrong doma v Austine