39. ročník Berlínskeho maratónu prilákal okolo 41 000 bežcov

0
1178

Berlin Marathon 2012Berlínsky maratón je jedno z najväčších takýchto podujatí v Európe a aj tento rok prilákal doslova ľudí z celého sveta. Každý, čo miluje beh a chce absolvovať všetky maratóny svetového mena nemohol chýbať na tom v Berlíne.

Prechádzajúc mestom a centrom Berlína míňate známe miesta a celú trať lemujú tisíce nadšencov, ktorí buď podporujú svojich bežcov, alebo sa prišli pozrieť na výstavu kostýmov, ktorá rok od roka viac a viac spestruje toto športové podujatie. Tento rok sa na 39. ročník Berlínskeho Maratónu presne 30. septembra 2012 prihlásilo okolo neuveriteľných 41 000 bežcov. Ako hlavný sponzor podujatia vystupovala známa automobilka, ktorá tak zmenila názov na 39. BMW Berlin Marathon.

Berlínsky maraton 2012

Na dráhe sa počas behu na slávnom maratóne, tiež inak známom ako „najrýchlejší maratón“ objavili rôzne kostýmy, čiapky, obleky, prilby aj nafukovačky. Hoci si športovú udalosť mnoho ľudí pletie s maškarným plesom, ide o spestrenie, ktoré akosi k moderným maratónom patrí. Registrácia do tohto ročníka bola uzatvorená už minulý rok v decembri. Registrácia pre maratón v roku 2013 sa otvorí v najbližšom týždni, či dvoch. Takýto veľký predstih je nutný, veď záujem o maratón je v skutku neuveriteľný.

Berlínsky maraton 2012

Hlavní partneri akcie boli BMW, Adidas, Tata, Air Berlin a ďalší. Medzi bežcami sa nachádzalo zastúpenie azda všetkých európskych krajín a to aj vrátane Slovenska. Nechýbali ani Turci a našli by sme aj množstvo bežcov zo zámoria, Ázie a nemožno vynechať ani tradične najúspešnejších bežcov z Afriky. Ďalšie fotografie nájdete na našom Facebooku.

Berlínsky maraton 2012

Fotografie pripravila naša bežecká externá redaktorka Biba, ďakujeme.