Rebríček najhorších a najlepších miest pre mamičky

1
1417

Mamičky si napríklad na Slovensku príliš vláda neváži. A to chce, aby bolo detí čo najviac. Kým bežný človek si na život musí poriadne našetriť a zabezpečiť seba, aby mohol zabezpečiť dieťa, o nárast populácie sa aktívnejšie stará tá časť obyvateľstva, ktorá nejaké bývanie a zázemie riešiť nechce, odmieta, nemusí a pod. Podmienky pre mamičky sú naozaj rôzne v každej krajine. Ide nie len o poistenie, zábavu pre deti, zdravotnú starostlivosť, ale hlavne aj možnosti pomoci štátu čerstvým mamičkám, služby pomocnej opatrovateľky, aké majú napríklad v Holandsku, ale ešte 20 rokov nebudú na Slovensku. Rebríček najlepších miest pre mamičky a zároveň ten najhorší vznikol už ani nevedno kde, keďže ho prebralo toľko webov, že ten posledný, kde sa objavil je TheJakartapost.com.

10 najlepších krajín kde je dobré byť mamičkou:
1. Nórsko
2. Austrália
3. Island
4. Švédsko
5. Dánsko
6. Nový Zéland
7. Fínsko
8. Belgicko
9. Holandsko
10. Francúzsko

Pozorovateľné je veľké zastúpenie krajín rovnakej mentality a takmer identickej politiky. Prevláda Škandinávia, respektíve je tam celá Škandinávia, krajiny v jej blízkosti a krajiny ako Austrália a Nový Zéland, teda krajiny patriace pod Britániu.

10 najhorších miest, kde sa stať matkou
Tento rebríček je absolútnym chvostom celého zoznamu. Prevládajú v ňom krajiny tretieho sveta, rozvojové africké štáty a kráľom je arabská krajina dodržiavajúca až prehnane rôzne ponižujúce tradície a zvyky.

155. Stredoafrická republika
156. Sudán
157. Mali
158. Eritrea
159. Kongo
160. Čad
161. Jemen
162. Guinea-Bissau
163. Niger
164. Afganistan

V Afganistane majú nie len matky ale aj deti ťažký život. Nespôsobila to vojna, ani Američania. Miestne náboženstvo, zvyky a tradície sú proti matkám drsné. Materinská láska sa nejako obzvlášť neprejavuje. Dokonca svoje matky ani nemusia na uliciach ani spoznať. Deti tiež musia byť výhradne za rodičmi, ak sa niekde ide. Presnejšie by však vedeli hovoriť priamo mamičky a zostavovatelia týchto rebríčkov. Pre umiestnenie Afganistanu na koniec mali zrejme vážne dôvody.

Comments are closed.