Nedokážete sa podpísať rovnako? Kreslite kresbičky

0
4495

Dievča premýšľa čo ako prečoMnoho Slovákov má problém, že sa nedokáže podpísať rovnako. Opakovaný problém s podpisom som mal aj ja. V nemenovanej banke som ročne minul niekoľko eur pri zmene podpisového vzoru. Banky v tomto prípade radi ryžujú pri odlišnosti podpisov a potrebujú vytvoriť nový podpisový vzor, napriek tomu, že podľa dokladov som ja majiteľom účtu a nie je tomu inak. Odlišnosť v podpise, najmä ak máte účet založený pred šiestimi rokmi a podpis sa pochopiteľne môže zmeniť, sa dá vyriešiť aj naozaj originálnou formou.

Podpisom je možná aj kresba
Ľudia majú podpisy často zdobené a pripomínajú malé kresbičky neforemných tvarov. Čo tak zmeniť takýto podpis na kresbičku jednoduchú, stručnú, najlepšie jedným ťahom a známu len vám a ľuďom v banke pri overení? Je to možné. Niečo, čo viete rýchlo nakresliť len vy, a je možné považovať za vašu identickú značku prijímajú mnohé banky a finančné inštitúcie. Čiže miesta, kde vyžadujú presný podpis. Do podpisového vzoru tak môžete dostať pokojne malú schopnosť, ktorú máte len vy. Ak sa myslí kresbička, skúste sa vyhnúť domčekom, postavičkám a psíkom. Myslené je to skôr na nejaký symbol so zdobením, nejaké to písmeno napísané špeciálnym spôsobom, úprava hrán niektorého znaku a podobne.

Neexistuje podmienka, že podpisom musí byť priezvisko
Vo vašom rýchlom podpise pritom môžete mať len krstné meno, neexistuje podmienka, že musí ísť o priezvisko. Najmä ak je podpis vašim originálom. Nie každý podpis je čitateľný a tak je ťažko čitateľné, čo vlastne je. Sú ľudia, ktorí sa volajú Janko Mrkvička, no podpíšu sa spôsobom, ktorý je zrýchleným textom ťažšie prečítateľným ako „Jany Karot“.