V novej verzii hry Disney Infinity hráte za Marvel superhrdinov

0
1844

Disney Infinity Marvel SuperheroesNa trhu konzolových hier je už niekoľko dní k dispozícií najnovšie vydanie Disney Infinity, v ktorom hráči nachádzajú mimo určité vylepšenia ovládania a systému hrania aj jednu zásadnú novinku. Hlavným ťahákom je svet Marvel hrdinov, kde si každý môže zahrať za ktorúkoľvek postavičku z pomedzi Avengerov a plniť misie za záchranu New Yorku. Kým prvé Disney Infinity verné svojmu názvu prilákalo na nekončiace hranie najmä deti, Disney Infinity 2.0 môže pokojne prilákať už aj výraznú časť dospievajúcej generácie obľubujúcej komixových superhrdinov, alebo aspoň ich filmové verzie.

Thor, Iron Man či Kapitán Amerika spolu
S ktoroukoľvek postavičkou chcete, sa vydávate bojovať na strane dobra do ulíc New Yorku. Každá z postavičiek má svoje jedinečné schopnosti, ktoré sú charakteristické pre dané postavy, svoje originálne predmety a vylepšenia. Novinkou je totiž strom schopností, v ktorých je možné nakupovať zdokonaľovanie zmyslov, sily, zdravia a podobne. Modernejšie ovládanie a navigácia s ukazovateľom vzdialenosti sú nepochybne vylepšeniami, ktoré musí každý hráč prijať pozitívne.

Čo je to Disney Infinity?
Disney Infinity je predstaviteľná ako hra so skutočnými figúrkami a podstavcom. Ktorú figúrku si postavíte na podstavec, tá sa objaví vo vašej hre a môžete za ňu hrať. Znamená teda, že pokiaľ chcete hrať za ktorúkoľvek postavičku zo sveta Disney, prípadne Marvel, potrebujete ju mať fyzicky v rukách. Z figúrok postavičiek sa v prípade Disney Infinity v zahraničí už stal zberateľský artikel a na Slovensku sú v takmer každom obchode, aj keď v bežnom hypermarkete vám žiaden predavač napriek vystaveniu vo výklade nepovie, ako sa to používa. Návody, popisy ovládania a fungovania si slovenský hráč môže nájsť na fanúšikovských stránkach www.disneyinfinity.net, kde je v slovenčine aj niekoľko návodov pre pochopenie jednotlivých hier, prevažne na prvý diel zameraný na postavičky Disney.

MARVEL značku výrazne obohatil
Disney odkúpilo mimo Lucas Arts aj Marvel. Má tak pod sebou dve výrazné slávne značky, ktoré môže obsiahnuť pod svojim produktom Disney Infinity. Druhé vydanie, ktoré prišlo na trh v podobe základného setu a herného sveta podobného na mesto New York napadnuté zlým Lokim. V ňom nájdete spolu s podložkou a hernou mincou vylepšujúcou váš herný svet niektorou z náhodných vlastností aj tri figúrky. Thor, Black Widow a Iron Man sa tak automaticky stávajú najrozšírenejšími figúrkami na trhu. Dokúpiť je možné viaceré množstvo ďalších, ako napríklad Hulk, Kapitán America a ďalší. Pre ozajstných nadšencov The Avengers a hry Disney infinity je na trhu aj špeciálna zberateľská edícia hry, ktorá prináša špeciálnu podložku, kde je možné umiestniť hneď viacero figúrok naraz.

Avengers, Spiderman a aj Strážcovia
Svet The Avengers, ktorý prináša herné prostredie mesta New York v ktorom je nutné neustále bojovať proti zlu, nie je jediný playset, ktorý je v novej verzii predstavený. Pre hráčov je lákavý aj set troch figúrok a herného sveta pre Spidermana s Venomom, prípadne svet novšieho diela známeho ako The Guardians of Galaxy. Strážcovia galaxie majú, podobne ako ostatné figúrky, veľmi pekné spracovania po grafickej aj kvalitatívnej stránke. Ručne maľované figúrky sú z pevného plastu a predávané môžu byť samostatne, alebo ako celý herný set so svetom. Každý herný svet, čiže prostredie, v ktorom sa postavy pohybujú, je ako samostatná priesvitná figúrka tvarovaná do symbolu danej série.