Sony Playstation 4 si už kúpilo viac ako 10 miliónov zákazníkov

0
1933

Nová herná konzola, ktorá síce má nastúpiť a časom nahradiť Playstation 3, prekonala v posledných dňoch jeden podstatný míľnik. Ako novinka, ktorú Slováci už síce kupujú, no mnohí vyčkávajú na lepšiu cenu, či Vianoce, sa objavuje na našom trhu už niekoľko mesiacov. Ako nová next-gen konzola tým poráža inú next-gen konzolu od Microsoftu s názvom Xbox One. Tú pritom slovenskí hráči príliš nepoznajú, žiaľ ani my, nemali sme možnosť vyskúšať a otestovať.

Sony dosiahlo oveľa skôr širší trh
Sony, ktorá sa pochválila krásnym číslom predaja za úspech môže vďačiť oveľa rýchlejšiemu štartu na svetových trhoch, aj výborným spoluprácam s hernými vývojármi, ktorí napríklad najnovšie vydanie hry Killzone venovali výhradne len pre hráčov a majiteľov konzoly Playstation 4, pričom podobný krok sa objavil aj pri iných hrách. Exkluzivita často obmedzená na nejaký čas mnohých hráčov vie prinútiť siahnuť po novej konzole. Kým Playstation 4 sa už predáva na celom svete, Xbox One v niektorých krajinách nepoznajú ani predajcovia a nikdy sa s konzolou nestretli. Rovnako tak u nás na pár výnimiek hráč neprichádza do styku s nejakou podporou a marketingom poukazujúcim na novú konzolu.

Xbox One ale tiež nie je na zahodenie
Konzola Xbox One sa však stále drží, hoci v zahraničí, na vysokých priečkach predajnosti. Posledné výsledky a čísla, ktoré Microsoft zverejnil sú staršie, no v čase výsledkov Playstation 4 je možné hovoriť o v súčasnosti možno viac ako 7 miliónoch predaných konzolí. Xbox One sa však v každom prípade snaží stať multifunkčným zariadením, ktoré ovláda filmy, internet, sťahovanie dát, videopožičovne, je ovládateľný hlasom a majiteľov poteší Blu-ray mechanikou a výkonom. Kinect už bude priamo jeho súčasťou, pretože je súčasťou podstatnou a ako doplnenie má konzola disponovať vlastným Skype. Keďže Skype vlastní Microsoft, bolo by skôr prekvapením, ak by najznámejší systém telefonovania na svete nová konzola neobsahovala.

Playstation 3 stále v predaji a aj v ďalších plánoch
Napriek podpore Sony smerovanej na Playstation 4 je zaujímavé, že pokračuje výroba aj konzoly Playstation 3, ako aj jej podpora. Podľa DisneyInfinity.net bola len nedávno ohlásená príprava novej edície Playstation 3 spolu s hrou Disney Infinity so štartovným balíčkom MARVEL Super heroes. Nemá ísť pritom prekvapivo o Playstation 4, ale o trojku v špeciálnom balení s hrou a obalom v štýle v zahraničí úspešnej hry Disney Infinity.