Štvrtý mobilný operátor na Slovensku je Swan, tešíme sa na novinky

0
2277

Swan, 4. mobilný operátorŠtvrtý mobilný operátor, ktorý prišiel na Slovensko ešte koncom minulého roku a jeho meno bolo zatiaľ utajované, je už známy. Vzhľadom na zverejnenie informácií o spustení príprav 4G sietí a jej rozsahu pre jednotlivých operátorov už vyšlo najavo to, ako sa volá. Je ním spoločnosť Swan. Za licenciu mobilného operátora zaplatil 6,6 miliónov eur. Ako sa vyjadrila spoločnosť Swan pre denník Pravda, nový operátor začne ponúkať služby verejnosti už v septembri 2014. Swan je pritom od roku 1995 na Slovensku úspešným poskytovateľom internetových služieb a telefonovania. Doteraz im však len chýbali licencie a technika na zriadenie mobilnej siete. Nástup technológie G4 a ďalších technologických noviniek tak prichádza zároveň so štvrtým mobilným operátorom. Čo to znamená pre nás?

Štvrtý v partii môže priniesť výhodné ceny
Štvrtý mobilný operátor môže na Slovensko priniesť ponuku, ktorou sa bude snažiť a potrebovať presadiť. Samozrejmosťou môže byť pre nás už teraz zaujímavá ponuka telefonovania, služieb a rôzne programy. Keďže už spoločnosť ponúka dátové služby, predpokladáme výhodné balíky, ale aj rozšírenie ponuky ich súčasných služieb na celé Slovensko. Dnes potrebujú ľudia najmä internet v mobile a v tabletoch. Očakáva sa teda, že prevažne mladí môžu siahnuť po novom operátorovi napríklad ak prinesie naozaj najlepšiu alternatívu, čo sa internetu týka. Keďže pri takomto používaní ide len o pripojenie a pôvodne hlavný účel mobilu „telefonovanie“ zachádza do úzadia, pri výhodnom internete nebude zmena čísla, prípadne len presun žiaden problém. Práve cena internetu je dnes pre mladých ľudí rozhodujúca pri výbere operátora, keďže počet smartphonov u nás závratne stúpa.

V rámci mobilných telefónov a tabletov sa môže vybrať dvoma smermi. Podobne ako pri O2, kde si príliš za výhodnú cenu mobilný telefón nekúpite, alebo po vzore oranžového a ružového operátora s výhodnými paušálmi aj s telefónmi za akciovú cenu, by mohli byť mobilné telefóny dostupnejšie. Plán a podrobnosti zatiaľ nie sú známe, no ako ďalšia alternatíva bude vítaná u azda všetkých, koho akokoľvek sklamal súčasný operátor, prípadne bude zastávkou všetkých tých, čo radi prelietavajú z kvetu na kvet, skúšajú nové veci a v kabelke nosia aj tri telefóny z rôznymi sieťami naraz. A vedzte, že je takých medzi nami naozaj veľa.

Čo by musel mať nový operátor, aby vás zaujal a presvedčil presedlať?