Microsoft kúpil Nokiu: plánujú zvýšiť zisk ako aj technologické novinky

0
1551

Nokia Lumia 925Technologický gigant Microsoft kúpil iného giganta Nokiu. Konkrétne jej divíziu moblných technológií. Kým doteraz Microsoft dodával spoločnosti Nokia software približne už druhý rok, pričom nahradila dovtedy používaný a pre Nokiu vlastný systém Symbian, odteraz sa očakáva odkúpením Nokie pokrok a pokus obnoviť svoje postavenie jednotky na trhu. Nokia sa aj napriek snahe udržať na prvej priečke ocitla odsunutá po výraznom nástupe značky Samsung a zo západu Apple, ktoré sa presadili najmä tabletmi a mobilmi triedy smartphone.
Spolu s Microsoftom však tvoria jeden celok, ktorý môže veľa zarobiť, spájajú sa patenty pod jednu firmu, Microsoft môže vyhradiť svoje technológie len pre Nokiu a pomôcť nemusia len špecialisti z Microsoftu pri vývoji noviniek. V pláne je zvýšiť zisk, konkurencie schopnosť a posilniť postavenie značky. Cena, ktorú Microsoft zaplatí za Nokiu sa má šplhať na 5,44 miliardy EUR.

V súčasnosti sa Nokia snaží presadiť sériou Nokia Lumia, ktorá obsahuje práve Windows Mobile systém. Poslednou novinkou u nás je Nokia Lumia 925 (foto) vybavená Windows Phone 8 a s balíkom Office so schopnosťou bezšnúrového nabíjania.