Ukradnutá. Skutočný príbeh uneseného dievčatka do Sýrie

0
1349

Ukradnuta, kniha Sýria IKAR„Moje malé dievčatko uniesol len preto, lebo malo nasledujúci deň začať chodiť do európskej a nie islamskej školy,“ rozpráva Írka Louise Monaghanová, ktorej vlastný exmanžel uniesol 6-ročnú dcérku May do rodnej Sýrie. „Keby sme neuviazli v cudzej krajine uprostred vojny, s niektorými z vás by sme sa ani ja, ani May nikdy nestretli. Bez vás by sme tu dnes neboli,“ dodáva Louise.

Exmanžel Mostafa Assad počas jednej zo svojich bežných návštev v septembri 2011 nemilosrdne uniesol vlastné dieťa a hoci nemal žiadnu nádej, prepašoval ju z Cypru do Turecka a odtiaľ do svojej vlasti, do Sýrie. To všetko sa mu podarilo napriek tomu, že nemal pre dieťa platný pas a že bola na stop zozname, ktorý zabraňoval ktorémukoľvek z rodičov odviezť ju z krajiny bez písomného súhlasu druhého rodiča…

Ukradnutá je bolestný, no zároveň nádherne ľudský a odvážny príbeh matky, ktorá riskovala svoj život, aby zachránila svoju unesenú dcéru z vojnou zničenej Sýrie.

„Neuveriteľná cesta do pekla sýrskej vojnovej zóny.“
Sunday World

„Číta sa ako triler…  mimoriadny príbeh.“
Irish Sunday Independent

Louise bez mihnutia oka prekročila prísne strážené hranice uprostred jednej z najhorších občianskych vojen v histórii Sýrie, aby zachránila svoju šesťročnú dcéru. Odvážne sa vydala na nebezpečnú cestu do moslimskej krajiny, ocitla sa aj s dcérkou v zajatí u svojho exmanžela. Denne dostávali trochu jedla a špinavú vodu a pomaly strácali nádej na vyslobodenie.
Len čo sa im naskytla prvá príležitosť, napriek tomu, že Louise bola príšerne dobitá svojím exmanželom a chorá zo špinavej vody, nazbierala posledné zvyšky síl a utiekli.

Unikali cez oblasť bombových útokov a streľby, putovali cez prísne strážené pohorie počas nocí, museli sa spoľahnúť na pašerákov. Napriek veľkému utrpeniu sa im podarilo prežiť. Kniha je skutočnou výpoveďou o tom, čím všetkým museli prejsť, aby si zachránili holé životy.

Začítajte sa do skutočného príbehu Ukradnutá už teraz.