Špičkový technotriler plný konšpirácií, Tajomný gén Atlantídy

0
2388

Tajomný gén atlantídySkvelý technotriler, ktorý v mnohom pripomína bestsellery Michaela Crichtona. Z trilógie Záhada pôvodu sa doteraz predalo vyše milión kusov, preložili ju do dvadsiatich jazykov a prvý diel Záhadný gén Atlantídy konečne vyšiel aj v slovenčine. Kniha už necelý rok po vydaní získala na Amazone takmer 6000 hodnotení, čo sa podarí máloktorému začínajúcemu autorovi. Vďaka nim sa dostal na výslnie nielen u zahraničných vydavateľov, kritikov, ale najmä u čitateľov.

Tajomný gén Atlantídy je provokatívny technotriler o globálnych genetických experimentoch a pradávnych sprisahaniach. Dobrodružstvo a konšpirácie, tajné služby, teroristické hrozby… Riddle rozohral na vyše 350 stranách napínavý príbeh. Ten sa začína v Antarktíde, kde výskumná loď objavila záhadnú štruktúru pochovanú hlboko v ľadovci. Bola tam celé tisícky rokov, a nie je ľudským výtvorom. Globálna korporácia Immari si myslí, že vie, čo to je, ale nechce nič riskovať. Nadišiel čas, aby zrealizovali svoj veľký plán: ľudstvo sa musí buď ďalej vyvíjať, alebo v krátkom čase zahynúť.

„Al-Káida útoky z jedenásteho septembra iba zrealizovala. To iná skupina, skrývajúca sa pod názvom Immari International, útok naplánovala, financovala a nakoniec z neho vyťažila.“

O pár strán neskôr sa stretávame s doktorkou Kate Warnerovou, ktorá odišla pred štyrmi rokmi do Jakarty v Indonézii, kde sa jej podaril nečakaný objav: liek na autizmus. Alebo si to aspoň myslí. No netuší, že to, čo objavila, je v skutočnosti oveľa nebezpečnejšie. Jej výskum by mohol prepísať ľudské dejiny a naštartovať ďalšiu fázu ľudskej evolúcie. Do príbehu vstupuje aj protiteroristický agent David, ktorý považuje rôzne konšpiračné teórie okolo sprisahania z 11.septembra za dobré krmivo akurát tak pre internetové fóra… no teraz má teóriu, ktorá ho desí vo dne, v noci. Kate a David sa púšťajú do pretekov s časom, aby odhalili globálne sprisahanie a zistili pravdu o tajomnom géne Atlantídy… a ľudského pôvodu. Dostanú sa do vzdialených kútov sveta a do tajov svojej vlastnej minulosti. Korporácia Immari je im v pätách a nezastaví sa pred ničím. Záleží jej len na jedinom: nájsť gén Atlantídy a aktivovať ďalšiu fázu ľudskej evolúcie. Aj za tú cenu, že by museli zabiť 99,9% svetovej populácie. David a Kate ich môžu zastaviť… ak dokážu jeden druhému veriť. A zostať nažive.

Tajomný gén Atlantídy je prvý diel trilógie Záhada pôvodu. Nasledovať bude Desivý mor Atlantídy a napokon Zázračný svet Atlantídy. Filmová spoločnosť CBS Films už pripravuje veľkolepé sfilmovanie celej série.