Počúvali sme: Evita Urbaníková: Všetko alebo nič, ďalšia revolučná audiokniha

0
2236

Všetko alebo nič, UrbanikovaMinule sme si pre vás pripravili dielo od G.B.Shawa- Pygmalion. Starú dobrú klasiku tento krát nahradí niečo nové, prevratné, ale zároveň aj odsudzované vďaka otvorenosti a nezakrývaniu drsnej reality.

Mnohí by povedali, že ešte mladá spisovateľka nemôže zožať taký úspech. Avšak už mala čo-to za sebou, mnohé ženy ju poznali z časopisu EVA, kde už v minulosti rozoberala životy Lindy a Vandy. Teraz ich príbehy života spísala do knihy. My však nejdeme písať o knihe, ale o audioknihe. Ako sme už minule spomínali, sú to knihy novej generácie a sú stále populárnejšie a rozšírenejšie. Nezabúdame pripomenúť, že ich praktickosť nemá hraníc a aj ja som si ju užila počas upratovania. Aj napriek dlhšiemu trvaniu vás táto kniha neprestane baviť.

Príbeh o láske, vďaka ktorej stratíte rozum
Možno stratila rozum, všetky zmysly, ale získala niečo viac. Príbeh o mužovi, ktorý jej poplietol hlavu aj srdce. O klasickej gýčovej láske a jej prejavoch, a neklasickom správaní vo vzťahu. Bohužiaľ, každá žena raz stretne muža, ktorý má na ňu podobné účinky ako Jakub na Lindu. Že stretnutie na internete môže až tak ovplyvniť ich životy si nemyslel ani jeden, a aj tak sa to stalo. Evita opisuje čudné správanie muža vo vzťahu, strachu zo záväzkov, aj odmeranosť. Opisuje však aj jednoduchú, spaľujúcu a nedokonalú lásku, takú ako poznáme v živote.

Smiech, plač aj sarkazmus
Toto všetko tu nájdete. Aspoň v jedinej vete nájdete samých seba a občas budete krútiť hlavou nad rozhodnutiami aj otázkami hlavných hrdinov. Kruto pravdivý príbeh vás možno miestami aj zaskočí. Zhýralý život s Vandou vymenila Linda za premenlivý vzťah s Jakubom. O tom chlapovi, o ktorom si myslí, že je to ten pravý. Aj je. Ale on stále odchádza a prichádza a stále za sebou necháva spúšť. Poučí sa Linda a prestrihne tú niť, ktorá ich spája, alebo si nechá ďalej ničiť život? Alebo to vlastne bude úplne inak?

Koniec príbehu vám, ako je to zvykom, neprezradíme. Môžete si vypočuť Michaelu Čobejovú čítajúc tento bestseller roku 2007.
V spolupráci s  audiolibrix.com