Päť Tibeťanov: svetoznámy hit v novom vydaní!

0
1664

5 tibetanov, svetový bestsellerNa prvý pohľad päť jednoduchých cvikov, ktoré sa však stali svetovým bestsellerom. 20 rokov trónili na najvyšších priečkach knižných rebríčkov, preložili ich do takmer tridsiatky jazykov a vypredali sa dokonca aj na Slovensku. Teraz konečne vychádzajú v novom vydaní – Päť Tibeťanov, dynamické cvičenia pre zdravie, energiu a osobnú silu, ktoré natoľko zaujali a chytili ľudí, že ich cvičili mladí i starší. „Rýchlo som zistil, že ide o výnimočné cviky,“ tvrdí autor knihy Chris Kilham. „Aj keď som im mohol denne venovať len pár minút, mal som pocit, že ma oživujú.“

Päť Tibeťanov sú cvičenia, ktoré stimulujú základné energetické centrá v tele. Zvyšujú vnútornú energiu a tým aj celkovú vitalitu organizmu, omladzujú, zastavujú starnutie a prispievajú k uzdravovaniu. „Je neuveriteľné, ako môže byť toto jednoduché cvičenie nesmiernou potenciálnou hodnotou pre každého, kto je ochotný venovať mu desať minút denne,“ vysvetľuje Chris Kilham.

V tele sú totiž energetické centrá (čakry) ktoré sa podobajú na rotujúci vír energie. Ak je v týchto centrách dosť energie a centrá navzájom harmonicky spolupracujú, človek je zdravý. Ak je v niektorom energetickom centre málo energie (energetický vír rotuje pomaly), časť tela ochorie (staroba). Ak je v niektorom centre energie priveľa (energetický vír rotuje príliš rýchlo), telo sa dostane do nevyváženého stavu a tiež ochorie (nervozita, úzkosť).
Na tomto je založených Päť Tibeťanov. Dokonca sú zaevidované prípady ľudí, ktorým sa vo vysokom veku zlepšil zrak, tak že odložili okuliare, stmavli im prešedivené vlasy, stratili sa im starecké škvrny na koži, vyliečili sa z ekzémov a mnohých ďalších chorôb.

Už po prvom týždni cvičenia možno pocítiť prílev vnútornej životnej energie, stráca sa únava počas dňa, znižuje sa „hlad“ po kofeíne a zvyšuje sa výkonnosť. Nejde pritom len o marketingový trik. Cvičenia vyvinuli pravdepodobne budhistickí mnísi z tibetského kláštora Šangri-La a korene majú v joge. Vyskúšali ich už milióny ľudí na celom svete. Odporúčajú sa cvičiť ráno alebo tesne pred spaním. Vždy by sa mala odcvičiť celá zostava, pretože každý cvik nesie určitý duchovný obsah a pomáha človeku pracovať s jeho energiou.

Prečítajte si v Ukážkach viac o knižnom hite Päť Tibeťanov len za 4,72€!