Najsťahovanejšie e-knihy za október? Trilery a romance!

0
1587

Predovšetkým trilery, ale tiež veľa romantiky a vzrušenia. Slováci si v októbri sťahovali do čítačiek a tabletov najmä zahraničných autorov. Do TOP 10 sa dostal jediný slovenský spisovateľ – Jozef Karika s mysterióznym trilerom Strach. V naj desiatke je mimochodom viacero známych mien ako Paulo Coelho, Stephen King, či Frederick Forsyth. Ktoré knihy sa teda sťahovali najčastejšie na platforme WOOKY za minulý mesiac?

Terorista nazývaný Kazateľ úspešne fanatizuje mladých moslimov v zahraničí a podnecuje ich k zabíjaniu. Má však smolu, keď sa jednou z obetí stane generál námornej pechoty vo výslužbe, ktorého syn je najskúsenejším lovcom ľudí. Jeho špecialitou je vystopovať, nájsť a zlikvidovať osoby, ktoré predstavujú takú hrozbu pre Spojené štáty. A teraz sa Kazateľ dostal na ZOZNAM SMRTI.
Majster špionážnych trilerov Frederick Forsyth položil svojím bestsellerom Šakal základy moderného dynamického trileru s ľahko uveriteľným prostredím a exkluzívnymi informáciami získanými z vlastnej skúsenosti. Jeho najnovší príbeh Zoznam smrti sa stal najsťahovanejšou e-knihou v slovenských kníhkupectvách za október.

V rebríčku TOP 10 je okrem trileru Zoznam smrti aj druhý Oživovateľ, na šestke Kingova (skôr) detektívka Joyland a siedmy skončil Strach. Mysteriózny triler plný hrôzy od slovenského autora, ktorý už dokázal, že vie písať. Jeho série V tieni mafie a Na smrť si získali desaťtisíce čitateľov a tí sa už nevedeli dočkať ďalšej knihy. Príbeh s nadprirodzenými prvkami, ktorý však prináša aj citlivé rozprávanie o tom, ako naše životy ovplyvňuje detstvo… a vlastne všetko, čo sme ako deti zažili.

Zvyšok rebríčka obsadili knihy pre ženy, erotika Manželský zväzok z milionárskej série, ktorá má na Slovensku obrovský úspech aj v papierovej verzii. Príbeh Jamaica Lane o lekciách zvádzania, ktoré sa ľahko vymknú spod kontroly. V rebríčku nechýba Paulo Coelho s najnovšou knihou Cudzoložstvo o tridsiatničke Linde, ktorá v očiach druhých vedie dokonalý život, no zrazu si uvedomí, že je jednotvárny a predvídateľný.
Za trilerovou dvojicou sa na bronzovom stupni umiestnila marcová novinka Sama sebou zo série o učiteľke Sare, ktorá pátra po záhadnej Rebecce, autorke tajomných erotických denníkov.

Rebríček TOP 10 najpredávanejších e-kníh za uplynulý mesiac zverejnila platforma Wooky, ktorá má najväčšiu ponuku na našom trhu (vyše 11.000 e-kníh, vyše 700 audiokníh a 120 e-periodík). Údaje o predajoch zhromaždila z e-shopov, ktoré fungujú na tejto platforme, ako Rajknih.sk, iBux.sk, Klobook.sk, Gorila.sk či oKnihe.sk.
Rebríček nezohľadňuje predaj cez Martinus, ani od vydavateľov, ktorý predávajú cez Amazon, či iBookstore.

TOP 10 najpredávanejšie e-knihy za október 2014
1. Zoznam smrti (Frederick Forsyth)
2. Oživovateľ (Patrick Seth)
3. Sama sebou  (Lisa Renee Jonesová)
4. Manželský zväzok  (Jennifer Probstová)
5. V tieni banyanu  Vaddey Ratnerová)
6. Joyland  (Stephen King)
7 . Strach  (Jozef Karika)
8. Škandalózne vzťahy  (Sylvia Dayová)
9. Cudzoložstvo  (Paulo Coelho)
10. Jamaica Lane  (Samantha Youngová)