Milión predaných kníh. Neuveriteľné číslo Táni Keleovej-Vasilkovej!

0
1431

Táňa Keleová-Vasilková je slovenským spisovateľským fenoménom. Písaniu sa venuje od roku 1994, vydala vyše 20 kníh a počet predaných výtlačkov sa blíži k magickému číslu milión. Ten by mohla dosiahnuť už svojou horúcou novinkou, ktorá vyjde o pár dní. Príbeh Nikdy je pritom podľa predbežných recenzií a reakcií posudzovateľov jednou z jej najlepších kníh.

Milión predaných kníh, to sa doteraz nepodarilo na Slovensku nikomu. Táňa Keleová-Vasilková písanie miluje, to je zjavné na prvý pohľad. „Písanie je pre mňa také dôležité ako moja rodina, moje deti, manžel, láska. Všetko to tvorí nádherný celok, ktorý je súčasťou môjho života. Ani bez jednej časti by som nebola šťastná,“ tvrdí úspešná spisovateľka, ktorej vyjde novinka Nikdy.

Ide o príbeh popretkávaný láskou, vierou v samu seba, priateľstvom. Po dvadsiatich rokoch spoločného života Peter jedného krásneho nedeľného rána Katke oznámi, že miluje inú. Zbalí si veci – a je preč. Spolu s ním láska, v ktorú Katka verila, spoločné sny, plány, budúcnosť.
„Nikdy som si nepomyslela, že sa mi to stane,“ začína sa príbeh Nikdy. „Naozaj nie… a pritom som mohla. Dialo sa to v mojom okolí, prežívali to moje známe, známe mojich známych… Vždy ma vedelo zarmútiť, ako si ľudia vedia kašľať život… nepochopiteľne a trestuhodne – a aj z toho, že prestali veriť v silu lásky. Ja som v ňu vždy verila…“
Katka zrazu stála v troskách dlhoročného vzťahu a nevedela, ako to má povedať Liv, sedemnásťročnej dcére, ktorá otca miluje. A ako má vôbec žiť? Dokáže to? Prehltne bolesť a zradu?
„Stalo sa to zo sekundy na sekundu. Jeden okamih bolo všetko tak, ako má byť… a potom stačilo zopár slov a môj svet sa zrútil ako domček z karát. Moje šťastie zaliala prívalová vlna s obrovskou ničivou silou a ja som sedela za stolom v kuchyni náhle mokrá, stratená a dezorientovaná… Prečo? Čo som urobila zle? bola moja prvá myšlienka…“
Zo začiatku sa to zdalo nemožné, no ako plynie čas a Katka si rekapituluje život, manželstvo, zisťuje, že… Nebudeme prezrádzať. Zvyšok sa dozviete na stránkach novinky Nikdy, ktorou Táňa Keleová-Vasilková dokazuje svoju dominanciu medzi ženskými autorkami na Slovensku.