G. B. Shaw: Pygmalion a audio knihy ako revolučná novinka pre zaneprázdnených

0
1819

pygmalion audioknihaDielo Pygmalion, známy ako muzikál My fair lady, pozná celý svet. George Bernard Shaw, predstaviteľ stratenej generácie, ktorá aj satiricky kritizovala spoločnosť, opisuje život a každodenné situácie humorne. Vďaka spolupráci s www.audiolibrix.com, sme si túto audioknihu mali možnosť vypočuť.

Nahradia audioknihy tie klasické?
Pokiaľ práve krútite hlavou, že niet nad krásnu vôňu starých kníh, či vôňu novučkej knihy, ktorú ešte nikto nedržal v ruke, mýlite sa. Audioknihy sú knihy novej generácie. Sú vhodné pre všetkých, ktorí nemajú čas na čítanie, ale aj tak by sa radi dozvedeli o obsahu knihy. Vďaka dostupnosti si knihu môžete vypočuť počas cesty do práce, pri cvičení či zaspávaní. Na stránke sú známe, či menej známe tituly nahrávané a môžete si poprezerať ponúkané diela.

Prihlásenie, objednanie a zaplatenie bez problémov a za krátky čas
Pokiaľ ste si vybrali, stačí sa iba prihlásiť a na emailové konto vám príde potvrdzovací email. Po potvrdení a zaplatení, ktoré prebehlo okamžite si knihu môžete stiahnuť do svojho počítača. Na výber sú dve možnosti- buď si ju stiahnete po častiach alebo vcelku. My sme ju skúsili celú, súbor sa uloží do počítača v RAR formáte a následne ho stačí otvoriť. Súbor sa vám po otvorení rozdelí na niekoľko časti, čo je praktické pokiaľ nemáte dostatok času na vypočutie celého diela naraz. Pokiaľ si knihu nechcete hneď stiahnuť, nemusíte. Zostáva vo vašej knižnici, do ktorej sa dostanete vždy po prihlásení. Taktiež tam nájdete všetky svoje kúpené tituly a môžete si ich opätovne stiahnuť.

Obavy z nekvalitného zvuku rýchlo zahnané
Po stiahnutí sme mali trošku obavy z kvality zvuku, po spustení nás kvalita zvuku príjemne prekvapila. Zvuk je krásne čistý, postavy zreteľne rozprávajú a zvukové efekty sú počuteľné, ale nerušia rozhovory postáv.

Ako sa profesor fonetiky snaží z obyčajnej predavačky spraviť dámu
Príbeh je o profesorovi, ktorý sa so svojím priateľom staví, že z obyčajnej pouličnej predavačky kvetov s vidieckym prízvukom urobí dámu. Dielo opisuje tvrdé tréningy mladej slečny Elizy. Otestovať ju chce na veľkej slávnosti s vyššou spoločnosťou. Profesor ju týra správnou výslovnosťou a vyberanými spôsobmi, naopak však jeho priateľ ju rozmaznáva a správa sa k nej ako ku dáme už od začiatku. Po nejakom čase ju vezme profesor ku svojej matke do spoločnosti aby preveril jej učenlivosť. Po šiestich mesiacoch navštívia bál na veľvyslanectve, kde si o nej myslia, že je maďarská princezná vďaka jej čudnému prízvuku.
Takže profesor stávku vyhráva, prichádza však otázka čo bude ďalej s Elizou?

Záver diela sa však ako pri správnej knihe nedozviete hneď. Pokiaľ vás budúcnosť Elizy zaujíma, knihu si môžete stiahnuť tu: Audiolibrix.com