Diabol nikdy nespí. Je tu Svedkyňa ohňa od Larsa Keplera

0
1486

Svedkyňa ohňa, Lars Kepler

Svedkyňa ohňa je nový krimi triler dvojice píšucej pod pseudonymom Lars Kepler. Je to už tretia kniha s charizmatickým detektívom Joonom Linnom. Podľa čitateľov i kritiky je však každá ďalšia kniha ešte lepšia a dokazujú to aj ohlasy: román vyšiel v pätnástich krajinách a stal sa medzinárodnou senzáciou.

Brigittagården je súkromný ústav pre problémové dievčatá v puberte. Žije ich tam len zopár, sú nezvládnuteľné, agresívne voči okoliu. Jedného dňa tam nájdu zavraždenú chovankyňu, ďalšia utiekla z domova a zanechala po sebe krvavú posteľ s kladivom pod vankúšom. Vyzerá to na jasný prípad, no detektív Joona Linna odmietne prijať jednoduché riešenia. Na prípade mu niečo nesedí a preto pátra ďalej, hoci mu jasne prikážu, aby dal od vyšetrovania ruky preč.

Do prípadu sa navyše zamieša Flora, ktorá o sebe tvrdí, že je médium a rozpráva sa s mŕtvymi. Údajne sa jej podarilo spojiť s duchom zavraždeného dievčaťa…a vraj vražednou zbraňou nie je kladivo, ale kameň. Polícia odmietne pojašenú ženskú počúvať, ale Linnu na jej rozprávaní čosi zaujme. Jeden drobný detail…

Jeho pátranie zrazu prebudí ničivé sily, ktoré sa neúprosne dajú do pohybu a zavedú ho do nebezpečného konfliktu s osobou z jeho dávnej minulosti.

Svedkyňa ohňa je plnokrvná severská detektívka, v ktorej je naháňačka za vrahom plná nečakaných zvratov a každá nová odpoveď vedie k ďalším záhadám. Autorské duo Lars Kepler má úžasný zmysel pre udržiavanie stáleho napätia, takže počas 360 strán si ani nevydýchnete. K vražde dôjde hneď na začiatku bez zbytočného naťahovania a potom si už vychutnávate lavínový spád, nečakané zvraty a prekvapenia na každej strane.

Ďalšie mrazivé príbehy z drsného severu a všetko o severskej detektívke nájdete na novom webe  www.severskekrimi.sk.