25 cyklistických trás, tentoraz po Záhorí a Podunajsku

0
3752

V Edícii po Slovensku vyšla ďalšia chuťovka pre milovníkov dvoch kolies. Najkrajšie cyklotrasy obsahuje 25 najkrajších cyklotrás na Záhorí a v Podunajsku, tipy a zaujímavosti na trasách, profily, itineráre a prevýšenia, mapky so zakreslenými trasami a 134 farebných fotografií.

Cyklotrasy po Záhorí a Podunajsku

Úžasná knižka pre milovníkov cyklistiky. Od Moravskej cyklistickej cesty, cez dolné Záhorie, Habánsky okruh, okolo hradu Branč, okolo Dobrovodskej kotliny až k malodunajským mlynom a okolo Burdy. Bicyklovanie sa stalo dôležitým fenoménom dopravy a trávenia voľného času, pribúdajú cestičky a značkované chodníky. Tak prečo ich nevyskúšať s priateľmi, alebo rodinkou? Najkrajšie cyklotrasy je vynikajúco spracovaná knižka. Ponúka veľmi pekné trasy, vďaka ktorým spoznáte zákutia Záhoria a Podunajska. Ide o okruhy, pretože ideálne je začať v jednom bode a aj v ňom skončiť. Pritom sa autori nesnažili vyberať len náročné trasy pre športovcov, ale naozaj pre všetkých, aby si jazdu na dvoch kolesách užili. Asi najatraktívnejším územím sú lužné lesy v blízkosti Moravy, Dunaja, Váhu a Malého Dunaja.

Je skvelé, že niektoré trasy sa dajú skrátiť a upraviť podľa momentálnej dispozície…alebo naopak, dajú sa predĺžiť o odbočky (na niektoré naozaj v texte aj upozorňujú). Samozrejmosťou sprievodcu sú výrezy máp s vyznačením priebehu trasy a rôzne praktické informácie, ktoré pomôžu pri dôkladnom naplánovaní trasy.
Pri každej trase okrem výškového profilu, vzdialenosti a prevýšenia nechýba ani známkovanie náročnosti (od 1 – veľmi ľahká po 4 – ťažká).

Áno, na internete je už dostatok rôznych stránok, ktoré ponúkajú cyklotrasy. Knihu Najkrajšie cyklotrasy si môžete zobrať so sebou, bude vaším spoločníkom aj bez pripojenia na internet a určite vo vás vzbudia zvedavosť, alebo vás podnietia navštíviť tú-ktorú prírodnú, či kultúrno-historickú zaujímavosť.

Napríklad taká trasa Záhorským Pomoravím.
Záhorie ponúka nepreberné množstvo cyklotrás v borovicových lesoch, povodí Moravy či okolí viacerých malebných dediniek. Jednou z najkrajších je nepochybne trasa spájajúca všetky tieto prvky, ktorá vedie nížinnou krajinou a poskytuje obraz lesnej krajiny, polí a lúk či jazier a riek. Pri tejto trase sa dozviete presný popis trasy a čo všetko pri jej zdolávaní uvidíte. Napríklad aj Rodný dom Martina Benku.