Lady Gaga je možno obeťou choroby známej ako Lupus

0
1731

lady gaga Bad romanceZ vyjadrení hviezdy v poslednej šou Larryho Kinga Live to tak vyzerá. Lady Gaga chorá na Lupus? Z niekoľkých jej slov sa dalo pochopiť, akoby sa jej tento problém týkal.

Ide pritom o chronické a bolestivé ochorenie postihujúce celé telo, najmä kožu. Ide o autoimunitné ochorenie, ktoré vytvára samotné telo a jeho príčiny nie sú celkom presne jasné. Vyskytuje sa u žien vo veku od 15 rokov do 60 a môže značne zmeniť život.
V podkožnom tukovom tkanive sa vytvoria modrasté uzlíky z ktorých sa neskôr tvorí atrofia kože. Príznaky choroby sú bolesti hlavy, horúčky, slabosti, vypadávanie vlasov, pot, bolesti kostí, svalov aj kĺbov, neprimerané chudnutie, omdlievanie a podobne. Najzreteľnejší dôkaz nakazenia touto chorobou je však červená koža na tvári, ktorá sa spája v okolí nosa a šíri rozvetvovane po lícach. Volá sa to Motýlí erytém. Existuje viacero foriem ochorenia, niektoré vyvolávajú citlivosť na slnko, vriedky okolo úst a na iných slizniciach. Ochorenie teda dokáže maximálne znepríjemniť bežný život. Liečba je dlhodobá. Najznámejšou obeťou tohto ochorenia je Seal.

Video zo šou s Larrym Kingom bolo z youtube nakoniec zmazané.