Kde sa vyrábajú antivírusové programy proti počítačovým vírusom?

0
4153

ESET Antivírusové balíčkyZamýšľali ste sa niekedy nad tým, kto je vlastne autorom antivírusových programov? O samostatných jednotlivcoch nemôže byť reč, keďže tie najväčšie riešenia si žiadajú veľký tím ľudí. Vedeli ste, ktoré krajiny sú veľmocami vo vývoji antivírusových aplikácií? Vedeli ste, že Slovensko je popredným vývojárom takýchto riešení? Pripravili sme krátky prehľad toho, z ktorých krajín pochádzajú známe svetové riešenia ochrany počítačov.

Vedie USA, ale aj stredná Európa
BitDefender pochádza z Rumunska. Avira Antivírus pochádza z Nemecka od spoločnosti Avira GmbH. Avast antivírus pochádza z Českej republiky, zo spoločnosti Alwill Software. ArcaVir je poľský výrobok spoločnosti ArcaBit. Známy antivírusový program Kaspersky je dielom Kaspersky Labs z Ruska. McAfee, antivírusový program ktorý sa preslávil podľa viacerých zdrojov výrobou vlastných vírusov, vďaka ktorým si vybudoval reklamu, je americký výrobok spoločnosti McAfee Inc. a mnohí si ho nechtiac nainštalujeme s inou aplikáciou. Panda antivírus napriek veľmi dobrej jazykovej podpore nie je slovenský, ale španielsky software spločnosti Panda Security SL. Microsoft Essential je taktiež obľúbeným a rozšíreným nástrojom v boji proti vírusom a pochádza, ako inak z USA. Symantec je taktiež z USA, vyrobila ho spoločnosť Symantec Corportation. V našich končinách menej známy, no vo svete úspešný je Trend Micro s vedením v Japonsku. Stretnúť sa tiež môžete aj s produktom Zoner Antivirus, ktorý pochádza od známych vývojárov Zoner software v Českej republike, podobne ako od spoločnosti Grisoft známe a úspešné AVG, ktoré taktiež pochádza z ČR.

Slovensko nezaostáva
To, čo však naozaj vie potešiť, je fakt, že jeden z najpopulárnejších antivírusových programov na svete, bezpečnostné riešenie, ktoré využíva mnoho veľkých spoločností a webov, pochádza zo Slovenska. NOD security a iné riešenia NOD pochádzajú od spoločnosti ESET (ilustračný obrázok v článku), ktorej sídlo je v Bratislave a jej budova je v centre Bratislavy neprehliadnuteľná. Za veľmoci v boji proti internetovým a počítačovým rizikám je tak možné považovať aj malé Slovensko.