Každý počítač je vnútri špinavý. Ako je na tom váš?

0
1980

Každý počítač je vo vnútri špinavý. Ventilácia síce robí svoje, ale prašné prostredie do neho aj tak dostane nečistoty. A pritom môžete byť maximálne čistotným človekom, aj tak po pár mesiacoch, alebo rokoch vo svojom počítači budete mať svinčík, ako sa patrí. Vo svete sú známe prípady myší, pavúkov, aj z príbehov bežného technika na Slovensku sa dozviete o škrečkoch zatúlaných v počítači, myšiach, pavúkoch, celých liahniach pavúčích rodín a najmä pre fakt, že dnu sa dá dostať rôznymi otvormi na zadnej strane počítača, nemusíte o tom ani vedieť.

Samozrejme, raz sa môže stať, že prestane ísť, čo dovtedy išlo a to len myška zahryzla do kábla. Ak si ale dá mrška pozor a nejaký vylomený pliešok od chýbajúcej karty v počítači je dostatočne veľký na to, aby prešla, môže tam byť aj ona sama. Vynechajme však všetko živé a hovorme o tom, čo tam naozaj je. Máte doma počítač, ktorý sa používa ešte s Windows 95, 98, alebo nebodaj fiaskom Microsoftu s Win Millenium? Tam máte zaručene vrstvu, v ktorej môžete nasadiť žeruchu. Ale neodsudzujme len staré systémy. Neraz sa podarí v servisnom stredisku opravovať počítať aj nový, s Vistou, s XP a aj bez OS (operačné systémy spomínam ako hlavné rozpoznávacie znamenie u väčšiny počítačov pre laikov), ktoré by mohli prekonať akékoľvek špiny… a verte mi, že zafúľané dieťa od babrania sa v hline je oproti tomu nič.

Dovolíme si upozorniť, že rozobratie vášho počítača a jeho vyčistenie smie byť spravené len odborníkom, alebo človekom, ktorý vie, čo je to statická elektrina (a je jedno či zapnutý alebo vypnutý počítač), čo je to styk vlhkej utierky s čipmi, doskou a podobne a ďalšie. pokiaľ ste už nastriekali Cif na základnú dosku, tak už radšej ani počítač nezapínajte a zavolajte si niekoho, čo sa to pokúsi zachrániť.

Špinavý počítač hnus
Špinavý počítač hnus
Špinavý počítač hnus
Špinavý počítač hnus
Špinavý počítač hnus
Špinavý počítač hnus
Špinavý počítač hnus
obrázky: theregister.co.uk

A na doplnenie niekoľko videí: