Výstava cestovného ruchu v bratislavskej Inchebe do 27. januára

0
1391

ITF Slovakiatour 2013V Inchebe sa dnes začal 19. ročník medzinárodného veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour, ktorá sa koná súčasne s 20. ročníkom Poľovníckej výstavy a oddychu a 5. ročníka výstavy Wellnes a Fitness. Veľtrh sa tradične spája aj s gastronomickou výstavou, ktorá sa rozkladá na prízemí. Všetok cestovný ruch má vyhradené poschodie s bohatým zastúpením cestovných kancelárií, hotelov, vinárov, ale aj ojedinelé druhy cestovania. Nechýbajú taktiež rôzne regióny, oblasti Slovenska, hrady, prípadne vystavovatelia z rôznych českých regiónov, Maďarska, Talianska a iných krásnych kútov Európy.

Košice 2013
Košice na veľtrhu nemôžu chýbať, najmä ak vynaložili veľké úsilie, aby zvládli úlohu hlavného mesta kultúry. Veľký stánok mesta Košice 2013 sa však vôbec nespolieha a neprezentuje len týmto faktom, ale oveľa viac výraznejšie podporou množstva dediniek a celkovo regiónu v okolí. Dá sa povedať, že človek tak narazí odrazu na celkom nepoznaný svet, pokiaľ na východ zatiaľ za poznávaním nešiel.

Žilinský samosprávny kraj
Naozaj pekný stánok má Žilinský samosprávny kraj, ktorý predsa len má mnohé čo ponúknuť po historickej, kultúrnej aj folklórnej stránke. Z jednej strany sa ozýva ľudová hudba, o kúsok ďalej sa môžete pozhovárať o zaujímavých miestach v regióne, pozrieť drevorezbára pri práci, alebo ochutnať z vynikajúcich syrov. Ovčí syr alebo korbáčiky sú vždy pohladením na jazyku každého Slováka. Nuž a ak pochybujete o srdečnej úprimnosti Kysučanov a láske k ich domovine, nuž spýtajte sa miestneho chlapíka v kroji, či sa oplatí zavítať na sever, čo treba vidieť a čo ochutnať.

Čo sa ďalej oplatí vidieť
Viacero cestovných kancelárií ponúka katalógy, rôzne prospekty, zväčša len tí s väčším šťastím, alebo s chuťou si pýtať, získajú nejaké pero a kalendár. Niekoľko predajcov pripravuje od zajtra pre zákazníkov aj špeciálne zľavy. Inak výstava vždy v prvý deň vyhradený pre médiá a odbornú verejnosť priláka pozornosť kamier a fotoaparátov. Objavujú sa politici aj známe osobnosti, podnikatelia medzi sebou hľadajú nové možnosti partnerstiev, vinári sa stretávajú pri dobrom víne, prípadne ponúkajú svoje vína záujemcom v oblasti gastronómie. Práve spojenie gastro výstavy a veľtrhu cestovného ruchu tak napríklad má viacero spojitostí a tak je podujatie zároveň príležitosťou na nové partnerské vzťahy.

Veľtrh sa koná od 24. januára do 27. januára 2013, vstupné je 5 € a zľavnené 3 €. Parkovné pre vozidlo je 5 € a pre autobus 10 €. Viac fotografií sme získali od nášho priateľa a nahrali na náš Facebook.