Najdrahší burger, aký na trhu existuje, nájdete v New Yorku

0
1661

Už ste niekedy počuli názov jedla Double Truffle Burger? Znie trochu neobvyklo, no milovníci fastfoodov a podobných pochúťok ho možno poznajú ako ozajstnú lahôdku, kým za siní burger kritizujú, že ide len o predražený kus žvanca, ktorý to má dobre premyslené len v marketingu, ale chuť o ničom. S tým však nemôžu súhlasiť tí, čo si na ňom radi pochutnajú a to nie len preto, že ide o najdrahší burger na svete.

K dispozícií ho majú jedine v bistre Moderna v New Yorku a disponuje naozaj neobvyklou výbavou ingrediencií, pri ktorej sa obyčajný Big Mac môže červenať. Mäkká žemľa je upečená výhradne pre tento druh burgera, už samotný výkroj v pečive dovoľuje dnu naložiť oveľa viac, ako pri klasických burgeroch. Zemiakové suflé tvorí základ, jemná na kečup podobná omáčka potom tvorí podklad pre hľuzovky, ktoré sú súčasťou vnútra tejto pochúťky. Následne jadro celého Double Truffle tvorí mleté mäso dusené na červenom víne v ktorom ešte nájdete aj kvádrik husacej pečienky. Celú chuť potom dotvára ešte rajčinový pretlak v trochu inej podobe, ako sme zvyknutí bežne a jemná červená cibuľka s bylinkami.

Nuž a koľko vlastne stojí?
120 USD je naozaj dosť aj na americké peňaženky…

Ďalšie, už nie však bežne dostupné…
Ojedinele sa v ponukách a len pri výnimočných príležitostiach objavujú aj iné burgery, ktoré prekonávajú tento spomínaný. Nasledovné burgery sú ale skôr sezónnou, alebo krátkodobou akciou. Burger King napríklad v Londýne vytvoril Burger, ktorý by vás stál 95 GBP, čo presahuje spomínaný počin z New Yorku.

Alebo opäť v Burger King pobočke v Londýne len o niečo neskôr a burger v prepočte za 200 USD. Lenže to by ste museli byť v ten správny čas na správnom mieste, aby ste si mohli takto drahý Burger vychutnať. Alebo buďme ešte múdrejší a radšej si za tie peniaze doprajme naozaj výdatnú stravu, nejaké to múzeum a vyhliadkovú plavbu po Temži. BUde z toho oveľa lepší zážitok, či nie?