Zúrivé vtáky v hre Angry Birds sú aj v neoficiálnej slovenčine

0
1352

Angry Birds je výnimočne populárna hra pôvodne vytváraná na mobil, neskôr vydaná aj vo verzii pre konzoly a počítače. Ide o príklad toho, ako z pôvodne malej nevinnej hry vznikla hra so zaujímavým úspechom a pôvodne bez zámeru zarábať aj slušne zarába. Odkedy však Angry Birds vyšla aj na počítače a okrem prvého titulu svetlo sveta uzreli aj ďalšie dva podtituly, hráči si hru môžu zahrať aj v slovenčine. Samozrejme, hra vôbec preklad nepotrebuje a ide len o drobnosť.

Nuž ale povedzme, že máte svoj rodný jazyk radi a zároveň si radi túto hru priblížite jednoduchým programíkom. Stránky www.Slovenciny.com už celé roky ponúkajú preklady do hier bezplatne na stiahnutie. Stačí vyhľadať svoju obľúbenú počítačovú hru, ktorú ste doteraz hrali v angličtine a môžete si stiahnuť preklad, ktorý z hry spraví slovenskú. Tieto drobné aplikácie sa vytvárajú komplikovane, často však dokonca s vedomým a tolerovaním samotných výrobcov hry.

Ono to má koniec koncov aj svoju logiku. Veď o koľko viac hráčov má hra, ktorej rozumie ešte väčšie publikum ako pôvodne? Slovenčina príliš pochopenie hry nevylepšuje, je skrátka sama o sebe veľmi jednoduchá, ale ako som už napísal, je to trochu iné hrať vo svojom materinskom jazyku.

DOWNLOAD: Preklady autora Merlina si môžete stiahnuť na týchto stránkach: http://slovenciny.com/
Stránky hry: LINK