Severná Kórea do propagandistického videa použila scénu z Call of Duty

0
1550

Severná Kórea známa svojim pomýleným komunistickým režimom v skutočnosti plným klamstva, cenzúry a hladomoru, odmieta otvorene čokoľvek západné a čokoľvek moderné. O svojej neomylnosti často pripravuje aj videá a články, ktor= povinne hltajú všetky médiá krajiny. Ľudia sú držaný v mienke, že viac ako 200 krajín sveta sa mýli, len tá ich nie. Jedným z videí zobrazujúcich silu krajiny a zlo prichádzajúce zo západu je aj video zachytávajúce let severokórejskej rakety do vesmíru. Všetko má byť snom nejakého muža, spiaceho vedľa fotoaparátu CANON. Zrejme on sníva o ceste do vesmíru a obletenie planéty až k USA. V jednom momente sa však vo videu objavujú zábery na horiace newyorkské mrakodrapy, v skutočnosti video-scénka z počítačovej hry Call of Duty Modern Warfare 3. Vízia má byť, ak správne rozumieme, o zničení hniezda kapitalizmu a jeho symbolu. USA a New Yorku.

Propagandisti hrajú americké počítačové hry
Pokiaľ teda Severná Kórea naozaj odmieta všetko americké a tiež zábavu na počítačových hrách, vyznieva zvláštne, že si požičala takýmto spôsobom video práve z populárnej akčnej hry. Pri tejto scénke sa zároveň objavovali titulky o túžbe vidieť horiaci New York. V pozadí celého zmazaného videa hrá sprievodná skladba We are The World, známa ako mierová skladba mnohých hviezd americkej hudobnej scény. Celé toto video vyznieva ako šialené fiasko a zlý vtip.

Video, ktoré môže čoskoro zmiznúť a alternatívy:

Hry radšej napálené ako originál
Activision, výrobca tejto hry samozrejme nechal akékoľvek zmienky o videu na Youtube zrušiť, keďže nemieni byť spájaná s podobnými videami a tiež netoleruje porušenie autorských práv. Severnej Kórei však autorské práva hovoria najmenej. Už len zo zásady sa medzi majetnejšími mladými nekupujú originálne hry, ale majú ich výhradne pirátske, čím za žiadnych okolností nechcú podporovať západ. Dokonca by sa dalo podľa niektorých zdrojov hovoriť o tom, že v prípade políciou nájdených počítačových hier by bolo horšie nájsť originály, ako hry napálané. Ďalším faktom je, že originály sa do krajiny dostávajú naozaj ťažko, respektíve vôbec.

Ďalšou vecou, ktorá páli je neschopnosť predstaviteľov a úradov v Severnej Kórei rozoznať iróniu, recesiu, alebo vtip od skutočnosti. To preto, že nič také v krajine voľne nefunguje. Možno som sa dotkol autorov tohto videa a obvinil ich z hrania amerických hier. Ak je toto môj posledný článok, bolo mi s vami naozaj fajn a bolo mi cťou. Informácie o objavení časti hry v propagandistickom videu uviedlo veľké množstvo portálov o hre, ako aj spravodajských portálov píšucich o udalostiach vo svete.