Najočakávanejšia hra GTA V už zajtra v predaji… takmer

0
1917

14. apríla je po niekoľkých rokoch najočakávanejším dňom pre veľké množstvo hráčov počítačových hier. Tisíce, či až milióny hráčov čakali na vydanie hry Grand Theft Auto V aj pre počítač, čím končí monopol čisto herných konzolí. Akčná hra s nesmierne rozsiahlym herným svetom, bohatými akciami, vedľajšími hrami a zábavou rôzneho druhu, žne dlhotrvajúce úspechy na herných konzolách vrátane posledných Xbox One a Playstation 4. Sprístupnenie silnej hráčskej komunite odkázanej na počítače sa hra už zajtra stáva najžiadanejším titulom tohto roka. Dokonca záujem o túto hru spôsobil v niektorých obchodoch zaujímavý jav.

Predobjednávky a ceny
Pri pokuse predobjednať si svoju hru mali niektorí záujemcovia už pred pár mesiacmi neraz informáciu o tom, že predobjednávok je na hru v danom obchode viacero. Spôsobilo to nutnosť obchodov objednať u dodávateľov viac kusov a tak sa nemožno čudovať, že mohla nastať situácia, kedy je hra vypredaná skôr, ako sa ocitne v predaji. Zajtrajšie predobjednávky sú skrátka už teraz v niektorých obchodoch vypredané. Ich cena sa kolíše od 39 EUR do 35 EUR. Za 5 hodín bude dokonca hra prístupná aj na Steame za 59,99 EUR. Na obchode Gameexpres.sk je k hre pridávaný aj malý bonus s podobe mince pre šťastie v zlatej farbe. Tam majú napríklad predobjednávky už nejaký čas vypredané, no už 17. apríla budú k dispozícií ďalšie hry.

Počkať, či nečakať?
Grand Theft Auto V je tak trochu rarita v klesaní cien. Kým bežne po roku a niečo cena hry klesne, v prípade GTA 5 cena pri platformách XBOX 360, PS3 či pre novšie konzoly, klesá len veľmi pomaly. Vysoký rating hry a vôbec kvality, držia jej cenu na hodnotách vyšších ako 30 EUR permanentne. Pri otázke, či sa oplatí počkať v prípade zlacnenia GTA V pre počítače, si netrúfajú hovoriť veľmi ani obchody samotné. Uvidíme.