Najnovšie Need for Speed: Hot Pursuit je kvalitnou hrou

0
1724

NFS Hot PursuitAj keď by hráčska obec označila niekoľko posledných dielov slávnej rpetekárskej série Need for Speed za prepadáky, podporovatelia série by tvrdili opak. Tentoraz ale Electronic Arts vydalo NFS na ktoré môže právom nadávať naozaj len veľmi malá časť hráčov. Celkom vypadol príbeh. To pritom robilo z NFS celkom inú hru, a dorazilo plnenie úloh, stúpanie v rebríčkoch, odomykáte nové a nové misie, automobily a odmeny. Pokiaľ nehráte online, ale mód kariéry, ste štedro obdarovaný už v úvode hrania množstvom luxusných áut s ktorými je zábava vyraziť na cesty. Pamätáte si ešte na staré Hot Pursuit? Preháňali ste sa v horách, v okolí útesov, a v podobnej krajine sa ocitnete aj teraz. Hory, lesy, cesty a nechýbajú ani skratky mimo klasickú trať a niekedy to nie je ani skratka, len iná cesta.

Need for speed Hot Pursuit 2010
Need for speed Hot Pursuit 2010

Video: Reálna hrateľnosť hry v policajnej misii:

Hráči milovali ten prvok, ktorý uviedol všetkých Most Wanted do hrania, kedy ste už boli rozbehnutí a len sa vložili už vo vlastnej réžií do rozbehnutého auta. Tu tak začína viacero misií. Rovnako tak tie policajné. Áno, policajné. Hráte za dve strany, za pretekárov aj políciu. Polícia sa snaží zničiť pretekára, vytlačiť, poškodiť, kým pretekár sa snaží uniknúť, ale pozor, tiež využiť technické hračky na uškodenie polícii samotnej jej vlastnými aj nevlastnými zbraňami. Nemáte možnosť zaváhať a zariskovať pre hlúposť – tento risk znamená prehru, alebo zdržanie, ktoré sa môže ťažko doháňať. Inteligencia ostatných je oveľa vyššia. Bežná premávka a náraz do nej spustí krátke efektné video, rovnako tak vytlačenie naháňaného pretekára v misii polície a mnoho ďalších scén, kde to má zmysel spomaliť a ukázať v plnej kráse.

Need for speed Hot Pursuit 2010

Hra sa naozaj skvelo hrá. Grafika, tá je skrátka úžasná. Pre pretekárske hry je dôležité vozidlo. Licencované vozy v prekrásnych detailoch a cítiteľných rozdieloch v ovládaní, s počuteľným odlišným motorom, a naozaj graficky dokonalé okolie na dnešné hry len pomáhajú hre k lepšiemu hodnoteniu.

Need for speed Hot Pursuit 2010
Need for speed Hot Pursuit 2010

Chcete pod stromček naozaj poriadnu hru, kde nie je žiaden príbeh ničiaci žáner pretekov, kde sa plnia úlohy na mapke, získavajú autá a dá sa to všetko hrať v bohatom, ale naozaj bohatom online režime?

Lamborgini

Need for speed Hot Pursuit 2010
Need for speed Hot Pursuit 2010

Naše hodnotenie pre svet pretekárskych hier je naozaj 10 bodov z 10.
Hodnotenie pre hru vo všeobecnosti v rámci všetkých hier a počítačovej zábavy 9 bodov z 10.

Need for speed Hot Pursuit 2010

Hru možno kúpiť pre:
PC, XBOX360 + FIFA 10 zadarmo, XBOX360, Wii, PS3 limitovaná edícia,