Grand Theft Auto V je potvrdené, no dátum vydania zatiaľ nepoznáme

0
1454

Pokračovanie známej hernej série Grand Theft Auto, ktoré nesie označenie GTA V, bolo koncom minulého roka potvrdené priamo výrobcom Rockstar Games. Tí samí vytvárajú aj očakávané pokračovanie ďalšej kultovej hry a to Max Payne 3. Keďže sa Max Payne 3 preložil s vydaním o pár mesiacov, viacerí ľudia na sieti predpokladajú, že preloženie čaká aj Grand Theft Auto V. To je síce potvrdené, no nikde sa neobjavilo žiadne dátum, ktoré by aspoň približovalo deň vydania. Niektoré zdroje predpokladajú z nejakých indícií vydanie už tento rok pred Vianocami, väčší optimisti očakávajú až marec 2013.

Herný svet a kópia Los Angeles
Nech je ako chce, už teraz je jasné, že ďalšia Veľká automobilová lúpež bude úspešná. Vice City sa inšpirovalo Miami, GTA IV zas New Yorkom. Zdá sa, že GTA V sa výrazne inšpirovalo mestom Los Angeles. Napovedá tomu niekoľko prvkov, ktoré vidieť na priloženej a zatiaľ stále jedinej oficiálnej ukážke k hre. Herný svet má byť ešte väčší, než akýkoľvek iný svet v sérii Grand Theft Auto a pokiaľ si pamätáte, o čom je reč z minulých vydaní, GTA poskytuje naozaj veľmi bohatý herný svet s voľným pohybom bez nutnosti prechádzať a načítavať konkrétnu oblasť v jednotlivých loadingoch.

Slovenské fanstránky GTA V
Ozaj, aby som nezabudol, už sa aj spustilo niekoľko slovenských fanstránok. Skúste si pozrieť nášho partnera na adrese http://GTAV.sk. Práve s týmito stránkami pripravíme aj ďalšie zaujímavé novinky, týkajúce sa tejto očakávanej počítačovej hry.