Aplikácie na návrh interiéru, domov aj nábytku: Planner 5D

0
6367

Podľa názvu presne neidentifikovateľná aplikácia a predsa určená na navrhovanie interiéru, rozmiestnenie nábytku, okien, a stien na budovách. Umožňuje mnoho detailov a zaujímavostí. Váš návrh v Planner 5D je možné zdieľať s ostatnými a umožňuje ďalšiu prácu s návrhom, ako tlač, export, tlač ale aj export len určitých miest z návrhu. Pokiaľ sa púšťate do realizácia prestavby, chcete sťahovať, alebo prerobiť miestnosti, potom určite skúste siahnuť po tomto pomocníkovi, ktorí sa zaraďuje medzi tie najlepšie na webe.

Planner 5D navrhovanie interiéru

O aplikácii
Planner 5D sa zaraďuje medzi bezplatné online aplikácie, ku ktorým potrebujete pre správne fungovanie podporu funkcie WebGL na vašej grafickej karte a samozrejme rýchly internet. Posledná aktualizovaná verzia aplikácie v čase prípravy recenzie pochádza zo siedmeho marca 2013 a k dispozícií máte nemčinu, angličtinu, španielčinu, francúzštinu, taliančinu, poľštinu, ruštinu, dokonca slovinčinu, no chýba slovenčina alebo čeština. Práca s aplikáciou je jednoduchá, používate takmer výhradne len myš. Načítavanie uložených návrhov je prehľadné a vidíte aj počet načítaných objektov a počet zvyšných.

Zaujímavý je výber nástrojov a zariadenia. V mnohom dokonca aplikácia pripomína slávnu počítačovú hru The Sims 3 riešenie doplnkov. Aspoň taký pocit majú niektorí používatelia v podstate nie len tejto aplikácie. Svojim spôsobom je možné navrhnúť aj záhradný nábytok a jeho umiestnenie, prípadne umiestnenie niektorých základných drevín.

Inštalácia ikony na úvodnú obrazovku v Google Chrome aj cez https://chrome.google.com/webstore/detail/planner-5d/…, inak je aplikácia bez obmedzení a priamo dostupná na stránkach: https://planner5d.com/. Potrebná je registrácia a následné prihlásenie.