Ako bude vyzerať Windows 8? Celkom inak

0
1660

Podľa toho, čo predviedol český server Zive.cz, zrejme nebude systém Windows 8 niečo podobné ako po celé roky séria OS Windows. Windows 8 ku ktorému sa dostali a otestovali. Už na prvý pohľad vyzerá ako operačný systém z tabletov Transformer, po prihlásení sa dostanete na pracovnú plochu zvanú Metro. Tam nie sú ikony, ale políčka, ktoré spúšťajú dané aplikácie. To možno budú vítať tí, čo by chceli mať po ruke aplikácie. Čo však bude robiť ten, čo potrebuje mať súbory na ploche, kopírovať ich, pracovať s nimi? Na šťastie aj klasická pracovná plocha nebude chýbať, takže žiaden strach. To čo vidíte na videu na zelenom podklade v úvode, je prepínateľné cez tlačidlo v ľavom dolnom rohu.

V podstate nič nové, na prvý pohľad
Systém metra obsahuje množstvo blbostí, na ktoré sme zvyknutí už z tabletov a dotykových mobilov. Pre metro je dôležité je byť online, len sa obávam, že pokiaľ ma odpoja od internetu, som v háji s celými týmito hračkami. Okná Explorera majú tiež niekoľko vylepšení, a dosť veľký panel nástrojov, čo pri notebookoch malého rozlíšenia a netbookoch bude zase problém, pretože už na Windows 7 sa strašne pracuje v programoch a na webe v oknách, ktoré sú väčšie, vo Photoshope ani nehovorím. Nástroje pripomínajú aj nové verzie MS Word. Dúfajme, že ich veľkosť bude nastaviteľná. Čiže veľký monitor, alebo slušné rozlíšenie, inak sa naposúvate a nascrollujete.

Video jeden návštevník hodnotí ako nedostatočné, čiže zrejme ani práca odborníka nie je vždy presná a kompletná. Ľudia dokonca systém zatiaľ ani nehodnotia nejak výrazne pozitívne. Otázne je, aká bude cena a čo to všetko naozaj dokáže.

Z youtube:
Windows 8 video